Ugnsbakad torsk i dill- och misobuljong

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
1 
msk
 
olivolja
havssalt
potatis
Dillbuljong:
0,5 
dl
 
dill
2 
vitlöksklyftor
2 
msk
 
ingefära
1 
st
 
citrongrässtjälk
2 
msk
 
misopasta
1 
tsk
 
risvinäger
6 
dl
 
vatten
50 
g
 
smör
olivolja till stekning
salt och svartpeppar från kvarn

Förberedelser

Dillbuljong:

  1. Skala vitlöken och ingefäran och skär i skivor.

  2. Skär citrongräset i tunna skivor.

  3. Fräs vitlök och ingefära i lite olivolja.

  4. Tillsätt misopastan, risvinägern och vattnet. Koka upp och låt sjuda i cirka 5 minuter.

  5. Mixa buljongen med dill, Findus Ebba-ärter och smör.

  6. Smaksätt med salt och peppar.

  1. Sätt ugnen på 130 grader.

  2. Tina torsken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja och smaksätt med havssalt.

  3. Baka torsken i ugnen i ca 12-15 minuter tills fisken är lagom skivig och fast. Om du använder termometer så sikta på 55 grader i innertemperatur för en riktigt fin och saftig fisk.

  4. Lägg torsken i djupa, varma tallrikar och skeda den varma buljongen över. Servera med kokt potatis och gröna Ebba-ärter till.

Findus tipsar!

Servera gärna med ett gott bröd till.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
  • Gott men några missar
    Det var gott men hade räckt med ett paket dill tycker jag. Det står inte när risvinägern ska blandas i buljongen i beskrivningen. Där nämns även citrongräs i beskrivningen men det finns inte med på ingrediens listan. Med dom ändringarna så blir det nog perfekt!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
275
4
31
25
4