Ugnsbakad Torskrygg med varm sallad på gurka, ärter mynta & ingefära

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Ugnsbakad Torskrygg med varm sallad på gurka, ärter mynta & ingefära

Många gillar fisk för att det är gott, nyttigt och enkelt att få till en god måltid. Prova att göra ugnsbakad torskrygg med varm sallad idag. Med Findus blir det lätt att fiskelyckas.

 Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

 Torsk:
4 
st 
förpackningsomslag torskrygg i påse
1 
msk 
olivolja
havssalt
 Varmsallad:
2 
st 
slangurkor
1 knippe mynta
 Varm vinegrette:
2 
msk 
finhackad ingefära
1 
st 
finhackad schalottenlök
1 
dl 
olivolja
1 
msk 
ättika 12%
1/2 
msk 
vitvinsvinäger
havssalt och vitpeppar från kvarn

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 130 grader
  2. Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja och smaksätt med havssalt
  3. Baka i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast, om du använder termometer så sikta på 52 grader i innertemperatur för en saftig fisk
  4. Skala gurkan och dela på länden, skär varje halva i grova bitar
  5. Finhacka schalottenlöken och ingefära
  6. Blanda samman alla ingredienserna till vinegretten förutom myntan
  7. Värm upp olivolja i en kastrulll och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar
  8. Skeda över salladen på torskryggen och servera

Taggar