Ärt- och avokadokräm med varmrökt lax

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ärt- och avokadokräm med varmrökt lax

Ärtkräm med avokado och varmrökt lax

Ärt-och avokadokräm toppad med mangosallad, lax och hackad mandel

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
avokado
15 
g 
2 
msk 
olivolja till ärtkrämen + 1 msk till salladen
0,5 
st 
citron, pressad saft och rivet skal
1 
st 
mango, hackad
70 
g 
salladsblad (t.ex.maché eller ruccola)
2 
tsk 
vitvinsvinäger
250 
g 
varmrökt lax
50 
g 
mandel, hackad och rostad
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Mixa hälften av ärterna med avokado, persilja, olivolja, citronsaft och skal till en slät kräm. Tillsätt salt och peppar.

  2. Blanda resterande ärter, mango, salladsblad, olivolja, vitvinsvinäger och salt.

  3. Lägg ärtkrämen på tallrikar. Toppa med mangosalladen, varmrökt lax och hackad mandel.

Findus tipsar!

Servera gärna med ett nybakat bröd.

Taggar