Ärtpesto

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'

Ärtpesto

Pesto är en röra som har sitt ursprung i norra Italien. Eftersom vi är fullständigt tokiga i ärter har vi såklart lagt till Svenska Ebba-ärter i vårt ärtpestorecept för att göra en twist på en riktig klassiker och göra peston ännu lite godare. Ärtpesto kan du servera som tillbehör till alla dina favoritmiddagar oavsett om du serverar fisk, kyckling eller ett vegetariskt alternativ. Perfekt på din grillbuffé eller vilken annan buffé som helst.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'

Ingredienser

1/2 
st 
vitlöksklyfta
1/2 
st 
Citron, saft och skal
30 
g 
1,5 
dl 
olivolja
75 
g 
Riven parmesanost
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Mixa ärter, vitlök, citronsaft och citronskal samt olivoljan så att det blir lite bitar kvar. Rör ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt & peppar.


Findus tipsar!

Lägg upp i en läcker skål som får ärtpeston att synas ordentligt och dekorera med några parmesanskivor.