
Tillaga så här
KASTRULL
Rulla de tinade filéerna och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten som täcker halva fisken. Koka upp, därefter sänk värmen och låt pochera i 3-4 min. Dra åt sidan och låt stå ytterligare 1 min.
UGN
Lägg de tinade filéerna i en ugnssäker form eller på plåt med bakplåtspapper. Tillaga i hushållsugn på 175°C eller i varmluftsugn på 150°C i 8-9 minuter. Vik gärna in de tunnare delarna på filén för en jämnare tillagning.
Förvaringsinstruktioner
Ingredienser
Renskurna filéer av ALASKA POLLOCK* (Theragra chalcogramma). *Fiskad i norra Stilla havet med trålar. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.
Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller.
Allergeninformation
Fisk
Innehåll
ALASKA POLLOCK ÄR EN GOD MATFISK. Köttet har en mild smak och fin konsistens som påminner om torskens. Filén skär vi ut för hand och viker till en fin och jämn portionsbit. Därefter fryser vi snabbt in den. Det ger dig en Alaska pollock med en saftig konsistens. Filén passar perfekt att ugnsbaka. Testa gärna vårt recept på baksidan!
Nyckelhål
MSC-märkt fisk
Näringsvärde per 100g
energi | 319 kJ / 76 kcal |
fett | 0.8 g |
varav mättat fett | 0.2 g |
kolhydrat | 0 g |
varav sockerarter | 0 g |
protein | 17 g |
salt | 0.25 g |