Oxpytt Originalet

findus_oxpytt_bast_i_test
Snabb vardagsmat som är klar på bara några minuter, Findus Oxpytt hjälper dig! En smakrik blandning av 100 % nötkött, tärnad potatis och hackad gul lök. En god och klassisk kombination som många tycker om. Servera pytten på klassiskt vis med rödbetor och stekt ägg eller varför inte med svamp och råstekt broccoli? Snabb, god och enkel vardagsmat!

Tillaga så här

STEKPANNA 8-10 MIN
Stek den frysta oxpytten i lite olja eller smör 8-10 min. Rör om då och då.
Om du använder teflonstekpanna behöver du inget extra matfett.

Förvaringsinstruktioner

I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.

Ingredienser

Stekt potatis 63 % (potatis, rapsolja, druvsocker, salt), kokt nötkött 18 % (nötkött, stärkelse, salt, nötköttsbuljong), lök 12 %, salt, socker, karamelliserat socker, vitpeppar, nötköttsbuljong, lagerblad, timjan, rapsolja och libbsticka.

Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.

Innehåll

Näringsvärde per portion (350g)
energi (kJ) 589 kJ 2089 kJ
energi (kcal) 141 kcal 489 kcal
fett 5.7 g 20 g
varav mättat fett 0.8 g 2.8 g
kolhydrat 16 g 57 g
varav sockerarter 1.9 g 6.8 g
fiber 2 g 7.1 g
protein 5.3 g 19 g
salt 1.1 g 3.9 g
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
* Obligatoriska fält
 • Mycket god
  Denna är mycket god
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Skäms
  Varför envisas ni att ha socker i maten? Sluta genast att använda socker i all mat. Kommer aldrig köpa era produkter så länge ni har socker i dem
 • Mycket smakrik
  En enkel lunch eller snabb finmiddag är Findus Oxpytt. Denna oxpytt är på unversiella nivåer högre än Felix krögarpytt eller andra pytt i pannor. Jag har ätit denna pytt väldigt länge och varje nya tugga är som en ny värld med nya sensationer som landar mjukt på tungan. Oxpytten rekommenderas starkt till samtliga som vill äta en enkel men ändå smakrik lunch eller en snabb finmiddag.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Besviken
  Förväntade mig mer av denna oxpytt men den är riktigt smaklös. Stekta ägg och rödbetor räddade den inte heller. Ni kan bättre.
 • Hönsmat
  Av Joakim Hedén
  Smakar sött! Inte gott. Varför socker i? Slängde till hönsen.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Otroligt lite kött
  Köpte er oxpytt för att jag ville lyxa till det lite. Lyx blev det inte. Det var mest skuren potatis i påsen. En vanlig portion innehöll 15-20 köttbitar (ca 2 små köttbullar i mängd) och kanske 200 potatisbitar. Så det jag fick var i princip dyr potatis.
 • Katastrof
  Nästan bara potatis.... lurendrejeri!!
 • Dåligt
  Ingen ursprungsmärkning på kött eller potatis.
 • Hemsk smak
  och dåligt kvalité, hela familjen hade haft hälsbränna efter snabbt lunch
 • Potatisen är inte färdig
  Av Petra
  Har köpt denna pytt många gånger men har på sistone reagerat över att många av potatistärningarna är råa. Är detta ett försök att producera mer i snabbare takt så att ni börjar fuska med tillagningen? Man kan ju undra då det skett flera gånger med förpackningar inköpta på olika affärer...
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Besviken
  Blev väldigt besviken när jag kom hem och såg att det inte var svenskt kött i pytten! Så den här kommer jag inte köpa igen.
 • saknad ursprungsmärkning
  Min fru gillar den men eftersom det inte står på förpackningen eller går att få fram i affären var köttet ( eller annat) kommer från köper vi absolut INTE den igen.
 • bäst i test
  Bästa frysmaten jag har käkat åt det nästan varje dag under flera års tid.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Usch
  Tummen ner för att ursprunget på köttet är Brasilien och att det inte står på förpackningen. Svårt att göra bra val i butiken då! Gör om gör rätt.
 • Gör om, gör rätt!
  Det här är långt från det "originalet" man åt förr i tiden. På den tiden var det en högklassig pyttipanna i klass med det bästa hemgjorda eller på krogen. Nu: -var är köttet? några pressade slamsor utan smak, och med konsistens som korv, knappast 18% till innehållet. - var är löken? - varför allt socker? - smaken obefintlig, Totalbetyg: nästan oätligt.
 • Otydlig märkning
  Köttet i oxpytten det står inte var det kommer ifrån utan man måste gå till hemsidan för att få veta är det likadant med alla produkter. Som kund vil man äta kött från Sverige. Nu såg jag att det kommer från Brasilien tummen ner för det.
 • Helt OK
  Gott, kan inte klaga på pyttipanna.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Alldeles utmärkt
  Det man bör undvika är att köra den i mikron, även om det står på förpackningen. Steker man den så smakar den alldeles utmärkt och konsistenserna blir bra.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Lätt
  Gott med ketchup och senap 😅
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Pommes inte oxpytt
  Ni snålar sönder med kött sälj denna vara som kubik formad pommes istället. Vad har hänt va ej så för i tiden?köpte en påse fick endast potatis i den för varje 30 bitar potatis fanns en bit kött