Oxpytt

Oxpytt

förpackningsomslag oxpytt i påse
Findus oxpytt är snabb vardagsmat som är klar på nolltid. En härlig rätt i all enkelhet som är gjord på 100% nötkött, tärnad potatis och hackad gul lök - precis som vi på Findus tycker att en oxpytt ska vara. Pyttipanna är en favorit hos många och vår är tillagad för en härlig men klassisk smakupplevelse. Du kan variera Findus Oxpytt på det vis du önskar. Det traditionella sättet är att servera den klassiska rätten med rödbetor och ett stekt ägg, inga konstigheter. På Findus hemsida har vi även laddat upp med andra tips och receptförslag för den som vill prova på nya goda smakvarianter på Findus Oxpytt. Varför inte prova att servera den med stekta skogschampinjoner och råstekta broccolibuketter? Det finns inga rätt eller fel. För bästa resultat stek den frysta oxpytten i lite olja eller smör 8 – 10 min eller utan matfett i en teflonstekpanna. Rör om då och då. Vips har du middagen klar. Svårare än så behöver det inte vara. Servera och njut.

Tillaga så här

MIKRO (750 W)
1 portion, ca 350 g. Värm på hög effekt i 5-6 min. Rör om efter halva tiden.
STEKPANNA
Stek den frysta oxpytten i lite olja eller smör 8-10 min. Rör om då och då.
Om du använder teflonstekpanna behöver du inget extra matfett.Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.


Ingredienser

Potatis, nötkött (nötkött, stärkelse, salt, nötköttsbuljong), lök, rapsolja, salt, socker, karamelliserat socker, nötköttsbuljong, druvsocker och kryddor. I pytten ingår 18 % nötkött.Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller.Ursprung

Nötkött: uppfött och slaktat i Brasilien.


Näringsvärde per 100g

energi 591 kJ / 141 kcal
fett 5,6 g
varav mättat fett 0,7 g
kolhydrat 16 g
varav sockerarter 1,7 g
protein 5,5 g
salt 1,1 g
fiber 2,3 g
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
 • Gör om, gör rätt!
  Det här är långt från det "originalet" man åt förr i tiden. På den tiden var det en högklassig pyttipanna i klass med det bästa hemgjorda eller på krogen. Nu: -var är köttet? några pressade slamsor utan smak, och med konsistens som korv, knappast 18% till innehållet. - var är löken? - varför allt socker? - smaken obefintlig, Totalbetyg: nästan oätligt.
 • Besviken
  Förväntade mig mer av denna oxpytt men den är riktigt smaklös. Stekta ägg och rödbetor räddade den inte heller. Ni kan bättre.
 • Besviken!
  Blev väldigt besviken när jag kom hem och såg att det inte var svenskt kött i pytten! Så den här kommer jag inte köpa igen.
 • Alldeles utmärkt
  Det man bör undvika är att köra den i mikron, även om det står på förpackningen. Steker man den så smakar den alldeles utmärkt och konsistenserna blir bra.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Hemskt smak
  och dåligt kvalité, hela familjen hade haft hälsbränna efter snabbt lunch
 • Helt OK.
  Gott, kan inte klaga på pyttipanna.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Dåligt
  Ingen ursprungsmärkning på kött eller potatis.