Oxpytt Originalet

Oxpytt Originalet

Snabb vardagsmat som är klar på nolltid! Det ordnar du snabbt och enkelt med Findus Oxpytt, gjord på nötkött, tärnad potatis och hackad gul lök. Oxpytt är en favorit hos många och vår är tillagad med 100% nötkött. Härligt välsmakande stekt potatis, lök och mört kött i en smakrik originalblandning – precis som vi på Findus tycker att en pytt ska vara. En riktigt god klassisk pyttipanna fixat på ett kick med Findus Oxpytt. Du kan variera Findus Oxpytt på det vis du önskar. Det traditionella sättet att servera den klassiska rätten pyttipanna är med rödbetor och ett stekt ägg. På Findus hemsida har vi även laddat upp med andra receptförslag för den som vill prova på nya goda smakvarianter på Findus Oxpytt. Varför inte prova att servera Findus Oxpytt med stekta skogschampinjoner och råstekta broccolibuketter? Stek den frysta oxpytten i lite olja eller smör 8 – 10 min eller utan matfett i en teflonstekpanna. Rör om då och då. Vips har du middagen klar. Svårare än så är det inte att förenkla vardagen med goda middagslösningen Findus Oxpytt.

Tillaga så här

STEKPANNA 8-10 MIN
Stek den frysta oxpytten i lite olja eller smör 8-10 min. Rör om då och då.
Om du använder teflonstekpanna behöver du inget extra matfett.Förvaringsinstruktioner

I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.


Ingredienser

Stekt potatis 63 % (potatis, rapsolja, druvsocker, salt), kokt nötkött 18 % (nötkött, stärkelse, salt, nötköttsbuljong), lök 12 %, salt, socker, karamelliserat socker, vitpeppar, nötköttsbuljong, lagerblad, timjan, rapsolja och libbsticka.Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller.Innehåll

Näringsvärde per 100g

energi 589 kJ / 141 kcal
fett 5.7 g
varav mättat fett 0.8 g
kolhydrat 16 g
varav sockerarter 1.9 g
protein 5.3 g
salt 1.1 g
fiber 2 g
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
 • Mycket god
  Denna är mycket god
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Skäms
  Varför envisas ni att ha socker i maten? Sluta genast att använda socker i all mat. Kommer aldrig köpa era produkter så länge ni har socker i dem
 • Besviken
  Förväntade mig mer av denna oxpytt men den är riktigt smaklös. Stekta ägg och rödbetor räddade den inte heller. Ni kan bättre.
 • Katastrof
  Nästan bara potatis.... lurendrejeri!!
 • Dåligt
  Ingen ursprungsmärkning på kött eller potatis.
 • Hemsk smak
  och dåligt kvalité, hela familjen hade haft hälsbränna efter snabbt lunch
 • Besviken
  Blev väldigt besviken när jag kom hem och såg att det inte var svenskt kött i pytten! Så den här kommer jag inte köpa igen.
 • Gör om, gör rätt!
  Det här är långt från det "originalet" man åt förr i tiden. På den tiden var det en högklassig pyttipanna i klass med det bästa hemgjorda eller på krogen. Nu: -var är köttet? några pressade slamsor utan smak, och med konsistens som korv, knappast 18% till innehållet. - var är löken? - varför allt socker? - smaken obefintlig, Totalbetyg: nästan oätligt.
 • Otydlig märkning
  Köttet i oxpytten det står inte var det kommer ifrån utan man måste gå till hemsidan för att få veta är det likadant med alla produkter. Som kund vil man äta kött från Sverige. Nu såg jag att det kommer från Brasilien tummen ner för det.
 • Helt OK
  Gott, kan inte klaga på pyttipanna.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Alldeles utmärkt
  Det man bör undvika är att köra den i mikron, även om det står på förpackningen. Steker man den så smakar den alldeles utmärkt och konsistenserna blir bra.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.