Majskolvar

förpackningsomslag extra söta majskolvar
Findus gyllengula majskolvar har en god, naturlig sötma. Majskolvarna fryses när de är som bäst för att bevara smak och kvalitet. De förkokta majskolvarnas naturliga sötma passar utmärkt till grill. Den krämiga konsistensen ger fin kontrast till den krispiga grillytan. Majskolvarna är även goda kokta, toppa gärna med ett kryddsmör. Servera som tillbehör till exempelvis fisk.

Tillaga så här

MIKRO
Lägg de djupfrysta majskolvarna i en skål med lock. Tillsätt 1-2 msk vatten. Tillaga på hög effekt (750 W) 9-10 minuter, salta.
KASTRULL
Lägg de djupfrysta majskolvarna i en kastrull. Häll i så mycket kallt vatten att det knappt täcker majskolvarna. Tillsätt lite salt. Koka upp och låt koka 8 minuter.
GRILL
Tina kolvarna och pensla dem med lite smör. Grilla runt om, ca 10-15 minuter eller tills de fått ljusbrun färg. Servera majskolvarna med en klick smör eller med en god sås.

Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET; I frysutrymme (-18 eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras i fryst. Bör ej frysas efter upptining.

Ingredienser

2 majskolvar. Förvällda.

Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.

Innehåll

Nyckelhål

Nyckelhål

energi (kJ) 480 kJ
energi (kcal) 110 kcal
fett 2 g
varav mättat fett 0.4 g
kolhydrat 18 g
varav sockerarter 11 g
fiber 4.5 g
protein 3.5 g
salt 0 g
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
* Obligatoriska fält
 • Sötsliskiga majskolvar
  Av Anders Sehlå
  Hej, ätit findus frysta majskolvar sedan 8-årsåldern, alltid älskat dem för deras frächa smak. Idag är jag 59 år och varken jag, min sambo eller våra barn kan äta era nuvarande söta majskolvar. Grönsaker som gul majs behöver inte sötas. Ni har tyvärr lyckats förstöra en superfräch grönsak med socker, helt ofattbart tycker jag. Hela vår familj önskar vi i framtiden återigen kan köpa frysta osötade majskolvar som de smakade under -70, -80, -90 och början av 00-talet. Vänligen Anders Sehlå
 • Bästa majsen
  Väljer alltid denna när vi ska grilla, blir besvikna när affären inte har någon.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Grillade majskolvar med en nypa flingsalt
  Majskolvar som är extra söta är toppen att grilla och toppa med en nypa flingsalt. Mina kräsna döttrar älskar denna produkt och jag med. / Sofia
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.