Rotfruktsstrips, glutenfria

Förpackning Findus Rotfruktsstrips glutenfria
Findus Rotfruktsstrips – nu glutenfria! Strips gjorda på rotfrukter är ett gott tillbehör som passar perfekt till grillat. Sätt lite variation och färg på vardag och middag med Findus Rotfruktsstrips. En spännande blandning av morötter och palsternacka som ger smakrika strips med en mjuk sötma. För att få dem härligt krispiga så har vi pudrat dem med en blandning av amaranthmjöl, majsmjöl och rismjöl, friterat dem i solrosolja och smaksatt med lite salt. Hos Findus kan du alltid hitta inspiration och recept på goda måltider med deras produkter.

Tillaga så här

UGN 225°C
Värm ugnen och bred ut de djupfrysta Rotfruktsstripsen i ett lager på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter. Vänd blandningen någon gång under tillagningen.
Om du använder varmluftsugn så räcker det med ca 20 minuter och 200ºC.

GRILL
Lägg de djupfrysta Rotfruktsstripsen i en folieform. Rör om medan du grillar. Grilltiden är ungefärlig.

Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET I frysutrymme (-18°C eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.

Ingredienser

Friterade rotfrukter 86 % (morot, palsternacka), solrosolja, mjöl (amaranth, ris, majs), stärkelse (potatis, majs) och salt.

Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.

Innehåll

energi (kJ) 626 kJ
energi (kcal) 151 kcal
fett 9.4 g
varav mättat fett 0.5 g
kolhydrat 12 g
varav sockerarter 7.5 g
fiber 5.1 g
protein 1.7 g
salt 0.45 g
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
* Obligatoriska fält
 • Jättegoda!
  Av Charlotta Larsson
  Mums!
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Mums!
  Vilket fantastiskt alternativ till vanliga potatis-pommes. Jättegoda!
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Nej svampiga och trista numera!
  Av Lina Asp
  Vet inte vad ni gjort med rotfruktsstripsen!? Jag brukade älska dom och åt dom ofta, sen försvann dom ett långt tag och nu när de är tillbaka är de visst glutenfria. Vet inte om det är därför de numera är svampiga, blöta och omöjliga att få krispiga. Det blir ett stort nej. Stor besvikelse!
 • SÅ krispigt goda!
  Jättegoda! Kul att det finns ett alternativ så man kan byta ut sin potatis till ett lite nyttigare alternativ. Passar perfekt till er torskrygg!
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Älskar dem!
  Jag älskar dem, speciellt palsternackan. Hade önskat att dom såldes uppdelat, palsternacka för sig och morötterna för sig. Ibland finns det nästan bara morötter i påsen.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.