Köttfärsås Original

köttfärssås i burk
Sveriges mest sålda köttfärssås! Findus Köttfärssås Original lanserades redan 1965 och är tack vare sin klassiska smak välkänd i många hem. Redan från start blev den en populär nyhet, idag är den Sveriges mest sålda köttfärssås. En färdig köttfärssås på burk som du enkelt värmer i kastrull eller några minuter i mikro. Utveckla rätten genom att sätta din egen prägel på den. Varför inte tillsätta en extra krydda du uppskattar? Eller göra en härlig grönsallad för att få in extra fräschör? Vad du än väljer att göra så kommer du uppleva en färdig köttfärssås med fantastiska smaker. Upplev den du också!

Tillaga så här

KASTRULL
Värm under omrörning.
MIKRO (750 W):
Värm i en skål med lock i 3-4 minuter. Rör om då och då.

Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING: Öppnad burk kan förvaras med lock i kylskåp ca 2 dygn.

Ingredienser

Vatten, griskött 21 %, tomatpuré, morötter, paprikapuré, paprika, lök, majsstärkelse, saltgurka (gurka, salt, ättika), salt, vinäger, socker, paprikapulver, solrosolja, vitpeppar, lökpulver, timjan, salviaextrakt.

Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.

Innehåll

energi (kJ) 373 kJ
energi (kcal) 89 kcal
fett 4.9 g
varav mättat fett 1.5 g
kolhydrat 6.1 g
varav sockerarter 3.2 g
protein 4.6 g
salt 0.88 g
fiber 1.2 g
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
* Obligatoriska fält
 • Inte gott.
  Av Anders
  Smakar sämre sedan flytten till Tyskland. Sämre råvaror, sämre vatten?
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Mycket sämre
  Har varit min favorit sedan -70 talet, men på senare tid smakar den mycket sämre. Har testat flera burkar, men nu får det räcka. Det blir inga flera. En spillra av sitt forna jag...
 • Köttfärssås ORGINAL????
  Blev glad när min mataffär fick in "Köttfärsås Orginal" igen efter flera månader!!! ....tills jag öppnade burken... Såg med en gång att det var fel färg, väldigt mycket morötter och otroligt vattnig!!! För att inte tala om SMAKEN - fyyyy f*n!!!! Gick inte att äta, urk!!! Har ätit Köttfärsåsen i 40 år men nu är det slut! Hur kan den fortfarande heta ORGINAL - när det uppenbarligen INTE är Orginalet!!!??? Först tar ni bort Citronbitare och nu det här skämtet??!!?? Skulle inte rekommendera denna produkt till någon...
 • Smakar inte som en köttfärssås ska göra.
  Smakar inte som en köttfärssås. Konstigt att man inte kan få till en god köttfärssås med alla dessa smakförhöjande tillsatser som är i.
 • Där försvann en favorit
  Något har hänt med den "klassiska smaken" som man ändrar efter 55 fantastiska år. Har slutat köpa "klassikern". Trist för oss båda.
 • Inte samma recept
  Av Johan Lundberg
  Min upplevelse är att ni ändrat receptet på köttfärssås original. Till det sämre. Jag fullkomligt älskade denna köttfärssås, rena lyxen. Men nu har den Inte samma konsistens och smak som förr. Kan inte med säkerhet säga vad som förändrats ,eftersom jag inte har en burk från några år tillbaka, men bitarna är större och smaken annorlunda. Jag har prövat flera burkar med samma resultat.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Köttfärssås original
  Har ätit denna köttfärssås i 50 år men sen den försvann i flera månader på marknaden och sen plötsligt dök upp igen så smakar den inte alls bra. Kan bara hålla med alla de som skrivit recension om detta. Varför ändrar ni inte tillbaka Findus??? Blir inga fler burkar för min del vilket jag tycker är jättesynd. Saknar "min" köttfärssås.
 • Blivit sämre
  Blivit sämre, inte alls som innan. De senaste två köpta burkarna såg ut som om det var bränt på locket, smakade inte som innan heller. Neh blir ingen sån här köttfärssås för mig ett tag framöver.
 • Från gott till blä
  Har alltid gillat Findus Kättfärssås Orginal men efter att den åter kom ut i butiken, efter flera månaders frånvaro, smakar den konstigt. Den är långt ifrån lika god som förut och jag som köpte en burk varje gång jag handlade för det var lättvindigt att ha med i mattermosen till skolan. Har fått tvinga i mig maten i flera veckor pga smaken. Usch! Gör om och gör rätt Findus!!
 • Nytt recept
  Av Magnus
  Helt oätlig efter det nya receptet
 • Vad har hänt??
  Dramatisk ändring av receptet! Inte alls som efter produktionsflytten till Tyskland. Inte god. Slutar nu att köpa skiten.
 • Annorlunda
  Av Malin
  Hej, har alltid älskat denna köttfärssås, MEN den smakar annorlunda nu än tidigare, inte lika god. Har ni ändrat recept?
 • Snålheten bedrar visheten
  Så går det när pengar styr, och allt ska vara så billigt som möjligt att tillverka, men till samma konsumentpriser! Ätit denna i många år men sedan man ändrade ingredienserna, som många redan påpekat smakar den vidrig rent ut sagt. Tunnare och illasmakande, kemiskt. Kommer aldrig mer köpa detta haveri till köttfärssås. Tråkigt Findus, ni hade en riktigt god sådan tidigare. Visste väl det var något skumt med att plötsligt alla brukar tog slut och det dröjde. Ja, för billigare ingredienser... Och det som ser bränt ut på locket, är det svartmögel??? Så var det aldrig innan.
 • Nu blev det så där dåligt igen!
  Att ändra smaken på denna klassiker så markant och tyvärr till det sämre är ett dråpslag. Gör om och gör rätt... Återgå till ursprunget...
 • Köttfärssås original
  Av Pia Sjöqvisth
  Varför lyssnar ni inte på all kritik och byter tillbaka till originalreceptet? Saknar originalet och när så många nu ger er kritik borde det väl vara skäl nog att lyssna. Eller?
 • Förändrad
  Av Tobias Björklund
  Har ätit denna produkt i 20 år. Kan säga att på senare tid , senaste 4 åren så har ni antingen gjort en förändring i recept eller flyttar produktionen någon annanstans. Smakar inte lika gott och dessutom tycker jag att man fyller ut med för mycket morötter jämfört med kött. . Snälla ta tillbaka ert gamla recept
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Återgå till originalreceptet
  Har ätit den här såsen sedan barnsben, den har alltid varit så förknippad med nostalgi och goda minnen. Brukar därför ha en burk hemma i skafferiet att plocka fram under stressiga dagar. Senaste burken smakar inte alls som den gjort dock. Den är vattnig och smaklös. Förstår att ni flyttat produktionen till Tyskland. Bryr mig inte om det i sig, men denna (tidigare) ikoniska sås är inte densamma. Smakar mest vatten, färgen är annorlunda, och förstås smaken också. Kommer efter årtionden inte köpa denna mer. Är inte längre samma produkt. Och är en skam att ni tillåts kalla den för "original". Är inte längre något unikt med denna. Så trist.
 • När får alla VI tillbaka den goda köttfärssåsen???
  Med all säkerhet så är denna sås inte det den var när jag var liten ( på 70-talet ). Då var det lyx när man fick denna sås lite i smyg då den var så dyr men supergod. Sen gjorde man den billigare men ganska så god ändå, faktiskt fullt ätlig. Nu är det katastrof. Varför ändra något så bra till så vedervärdigt.?? Den smakar inget av det original som man påstår med texten på burken. När tänker ni göra den ätlig igen??? Alla dessa tummen ner recensioner borde vara ett tecken på att alla är överens om samma sak. Att den smakar illa. Den är inte god. Gör om gör rätt. Originalet från 70-talet hade suttit fint. Hade gärna betalat dyrt för ORGINALET.
 • Ändrat originalet?
  Av Jeanette forselius
  Har så länge jag kan minnas älskat att äta köttfärssåsen orginalet. Men nu smakar den inte alls som förut, har ni ändrat något??!
 • Gott
  Väldigt god :)
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Nytt recept
  Smakar väldigt illa sen flytten, gör om och gör rätt!!
 • Fredrik
  Av Fredrik Sandberg
  Ohyggligt god köttfärssås, brukar "förädla" den med stekt lök, krossade tomater, riven ost och grädde. Tusen gånger godare än den Italienska varianten! Har TYVÄRR blivit omöjlig att få tag på? I det lilla samhället där jag bor finns bara den värdelösa Italienska såsen på Coop och Ica?
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Vad hände?
  Köttfärssåsen smakar tyvärr inte alls lika gott som tidigare. Upptäckt detta hösten 2020. Vad har hänt?
 • Inte god länge
  Original är numera en blaskigt kopia.
 • Blivit sämre
  Av Kimmie
  Sista burken jag köper nu, inte alls samma konsistens eller smak längre. Väldigt tråkigt måste jag säga, detta var räddaren i nöden tidigare. Köpte en burk för att kolla ifall det bara va första batchen som inte blir bra, men ser nu alla andra kommentarer. Ytterst tråkigt Felix, där har ni förlorat mig som kund när ni inte ens meddelat att receptet är ändrat.
 • God men..
  Alltid synd när vissa saker blir så omgjorda att det inte är samma produkt längre, men ändå har samma namn. Dock har jag ingen erfarenhet av de tidigaste recepten, så jag bedömer den för vad den är numer! Namnet till trots.. Jag tycker den är väldigt god, smakmässigt... men blaskig i konsistensen - mer som en köttfärssoppa (ja, det duger jättebra och hugga ner lite kokta potatisbitar och koka den som soppa ) Köpte den ofta för en 20 år sedan också.,. Men upplevde lite mer smak på såsen då och stabilare konsistens! Men i det stora hela, inga problems!
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Klar försämring
  Tyvärr är detta inte alls samma recept som tidigare. Att kalla denna original är ett skämt. Varför ändra så här mycket? Hade bara kunnat lansera denna vattniga röran som en ny produkt och behållit originalet som alternativt. Kommer inte köpa mer tyvärr
 • Varför?
  Av Helen Sverdrup
  Den var ju så himla god förr! Vad hände egentligen? Jag kan riktigt längta efter den smaken, den nuvarande är något helt annat. Inte god, annan konsistens.
 • Inte samma Goda Köttfärssås
  Av Nicklas Kjellsson
  Vet inte vad ni gjort. Men den "anrika goda köttfärssåsen" smakar långt ifrån vad den brukar. Inte enstaka burk utan har märkt detta under längre tid tyvärr. Åt den första gången under en camping med mina föräldrar 1975 , sen dess var jag fast,och det har alltid varit samma goda smak till för ett bra tag sedan. Har alltid haft en burk i skafferiet för att ta till när tiden blir knapp för längre matlagning. Även varit uppskattat inslag för barnen på våra campingar.Tyvärr nu blir det inget mer köp. Besviken före detta kund.
 • Fruktansvärd
  Jag har använt den här produkten sedan mitten på 70-talet. Den var en fyllig, krämig och smakrik köttfärssås man älskade. Nu är den något jag avskyr. Inte ens värd att kallas sås, snarare soppa. Ni har gjort den smaklös och blaskig. Varför måste ni följa trendermakare med avsaknad på kunskap. Stå upp för era produkter, dess innehåll och kvalitet. Byt tillbaka till "original" receptet om ni ska kalla produkten "original" Bara för att ni ändrar produktionsplats, behöver inte innehållet ändras.
 • Köttfärssås
  Av Susanne fossum
  Vad har hänt med köttfärssås original? Den smakar inte som tidigare är lösare i konsistens. Inte alls som förut. Mycket besviken har köpt två burkar nu å bägge likadana.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • besvikelse
  här har man väntat i månader på att den ska dyka upp på hyllorna igen och när man hittar den så smakar den fan. varför förstöra något som funkat i så många år. bortslängda pengar tyvärr
 • Original
  Av Christer
  Brukat köpa en burk i veckan men efter den kom tillbaka efter flera månader så var det en avsevärd ändring till det sämre. Testar en gång till men troligtvis den sista.
 • Betydligt sämre
  Av Tommie Molander
  Har köpt eran köttfärssås i flera år. Det har varit slut ett tag men Willys fick hem ett parti igen och jag köpte 2 burkar, båda har varit vattniga och smakat illa så om ni ändrat recept så är det till det sämre.
 • Vad har hänt?
  Normalt så brukar köttfärssåsen vara en höjdpunkt på veckan, men efter receptändringen så är den näst intill oätbar. Får ta och leta vidare efter en ersättare eller att ni ändrar tillbaka.
 • Smaklös vattensoppa
  Av Jon
  Uselt. Smakar ingenting, innehåller noll nötkött. Kräver rejäl kryddning för smakens skulle men konsistensen är rena äppelmosen. Findus! Vad sägs om att höja kvaliteten, krydda på det hela och höja priset något? Marginellt bättre än att svälta ihjäl.
 • Smak
  Av Helena Enoksson
  Jag vill ha tillbaka receptet som var från början då man var barn på 70 talet och man fick späda köttfärssåsen med en halv burk vatten och den var mycket mer orange och fast vad har ni gjort för att försämra receptet Smaken var mycket mycket godare för jag vill ha tillbaka det gamla receptet
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Ny smak på såsen
  Av Rebecca Jannerklint
  Produkten smakar inte som den brukade göra! Rinnig konsistens och mörkare i färgen. Den är nästan helt smaklös!! Tyvärr. Något är definitivt ändrat efter fabriksbytet.
 • Köttfärssås i glasburk
  Väldigt synd att ni har köttfärssåsen i glasburk nu! Konservburken kunde jag ha i stugan uppe i skogen utan att den frös sönder.
 • Inte samma recept nu när den kom tillbaka
  Av Marcus
  Jag har alltid tyckt denna varit den bästa burkköttfärssåsen, men nu när jag köpte en ny burk efter att den varit slut i ett par månader så märkte jag att den är inte alls som den var innan. Så jäkla rinnig i konsistensen. Det stod ett skikt med vatten över köttfärssåsen när jag öppnade burken. Och sen när jag skulle äta så känner jag att nånting inte stämmer, den smakar inte som den ska längre. Betydligt mycket sämre nu både i konsistens och smak! Ändra tillbaka till det tidigare receptet annars kommer jag inte köpa fler burkar för den är inte bra längre.
 • Sämre, vad har ni gjort?
  Köttet som är nu är konstig konsitens och smak på, och annan färg. Smakar verkligen inte som förr. Ingen tvekan om att denna ändring ni har gjort är totalt misslyckad. Förr köpte man hem 10 burkar så man hade hemma. Dom här jag har hemma nu, kommer nog aldrig ta slut...
 • Vad har hänt?
  Familjen älskade denna köttfärssås tidigare, men numera är den under all kritik. Vad har hänt? Kommer definitivt inte att köpa den igen.
 • En Findus klassiker Köttfärssås Orginal
  Jag håller inte allt med tidigare kommentarer där vissa tycker att det har försämrats i smaken. Denna smak har det alltid varit och det är därför som jag alltid har en burk av Findus köttfärssås orginal i skåpet. En krämig köttfärssås på burk som håller i evigheter om den inte öppnas av en sugen person det vill säga. Tack för att ni på Findus har kvar denna köttfärssås så att vi konsumenter kan ta det utav den. / Johan
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Vad hände?
  Köpte en av mina favoriter förra veckan, köttfärssås i glasburk och döm om min förvåning när jag skulle inta denna goda rätt så smakade den väldigt annorlunda, den lite orange färgen den haft är borta samt att den luktade inte så gudomligt längre. Den var helt enkelt inte god, långt därifrån. Vad i hela fridens namn har hänt? Varför ändra på ett fungerande recept? Tyvärr blir det inga fler köp från min sida.
 • Omgjord köttfärsås
  Blev väldigt besviken när jag äntligen fick tag i eran köttfärsås den var inte god smakar inte som innan den tog helt slut i butik väldigt besviken tyvärr kommer inte jag köpa den varför har ni gjort om receptet på köttfärssåsen
 • Inte samma
  Varför ändra en klassiker? För detta är inte längre original köttfärssås. Nån osmaklig sörja som jag inte kommer köpa mer. Synd för detta var en favorit och nått jag åt 1-2 ggr i veckan. Gå tillbaka till gamla receptet snälla.
 • Värdelös
  Herregud, vad gör ni. Gör om och gör rätt, hur kan man förstöra en sådan klassiker.
 • Otroligt god
  Detta är den bästa färdigmat som finns. Jag kan äta den med sked direkt ur burken eller värma den och äta med pasta. Passar som bas till en härlig med grytbitar på låg värme i slowcockern.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Bästa färdiga köttfärssåsen
  Har av någon anledning blivit svårare att hitta de senaste månaderna. Har Coop och Ica slutat med den?
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Rysligt!
  Detta duger inte ens som räddningsplanka, så hemskt smakade det. Ungarna sa att skolans köttfärssås är godare vilket säger en hel del för den klagar de på för det mesta och elvaåringen vägrade äta. Till och med jag som äter både rått och ruttet hade svårt att få i mig min portion. Vad var då fel? För sötsyrlig smak, för lite köttfärs. Dessutom gjord på fläsk, men det är kanske en smaksak. Det kändes mest som en läskig tomatkräm med mycket konsistensgivare som man sprungit förbi med köttfärs. Totalt betyg: Fem dödskallar. Nästa gång vi har brådis får det bli fryst pytt i panna istället.
 • Vad har hänt med smaken?
  Av Jonas Ström
  detta har alltid varit min favorit. sen togs det bort någon smaksättare som blev förbjuden. det märktes direkt, men var fortfarande ok. men nu efter månader av tomt i hyllorna så kom den tillbaka. vilken besvikelse, smakar skitäckligt. hur kan det bara bli sämre helatiden. kommer aldrig mera köpa denna numera äckliga köttfärssås.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Vad hände?
  Skulle uppskatta ett ärligt svar från Findus, om det nu är samma recept (eftersom man inte ändrar ett vinnande koncept så byter man ju inte recept), så borde ju inte smak och konsistens skilja sig så mycket (till det sämre), från den förra varianten. Så vad har ni gjort och varför? Att det handlar om att sänka tillverkningskostnaderna för er är ju självklart, men kommer det att väga upp minskad försäljning för er och missnöjda kunder? Så hur tänkte ni egentligen?
 • Smakar konstigt nu
  Av Kim
  Efter att ha försvunnit från hyllorna ett bra tag så kom den tillbaka. Nu är den dock helt oätbar och en favorit är helt förlorad. Vad tusan har ni gjort? Nu är den alldeles vattnig och rinnig. Smakar bara vatten på sin höjd.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Ändrat recept, köper inte mer
  Av Calle
  Har alltid haft ett par burkar hemma då det var så smidigt att tillaga när det var lite bråttom. Var synd när det inte fanns i butiken längre men blev glad när den kom tillbaka. Varade dock inte länge när det var nått helt annat i burken. Provade ett bar burkar till i hopp om att det var en övergångsmiss. Men idag köpte jag min sista burk och lämnar därmed findus sortiment helt. Synd men va ärliga findus ni har ändrat receptet.
 • Tyvärr inte välsmakande
  Konstigt smakande icke köttfärs men tyvärr mer tillgänglig en den goda Italienska varianten ?
 • Inte bra!
  Gör och gör rätt, ni måste hitta tillbaka till den smaken ni hade innan fabrikbytet, ni kommer förlora stora summor då försäljningen kommer slå i botten då folk smakat på den nya versionen....
 • Ej köttfärssås
  På tok för lite köttfärs för att kallas köttfärssås. Duger dock som alternativ ibland om man inte vill eller orkar göra egen
 • Inget kött?
  Av Björn Morin
  Har kötthalten sänkts i denna produkt? Tyckt den var helt ok tidigare i flera år men senaste 3 burkarna tycker både jag och sambon mest varit morotssoppa. Riktigt besvikna på detta så nu får det vara slut.
 • Original
  Smakar ju skit :( saknar den gamla denna köper jag aldrig mer
 • Ej god
  Smakar inte bra sedan flytten till Tyskland, italienska varianten är godare.
 • Vattnig o smaklös
  Av Sandra Ahlenius
  Eran original köttfärssås har blivit för vattnig och smakar inte som den gjorde förr. Jag och då talar jag inte bara för mig, inför eran " gamla" köttfärssås!
 • Gör en sockerfri version
  Av Anonym
  Och ta in det mättade fettet som ni har tagit bort. LOw-fat e skit och smakar skit. O socker är dåligt.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • oätligt
  Vad har hänt med orginalet? Det nya receptet var en stor besvikelse. Ännu större att ni kallar den orginal. Är detta ett fall av falsk marknadsföring? Gör om och gör rätt!
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • soppa ingen sås
  Av michael
  Den är mer soppa än sås
 • Ej god.
  Av Andreas
  Smakar ej som en köttfärssås ska göra.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Ny smak?
  Den smakar inte som vanligt? Läste att det är en annan fabrik som tillverkar den nu.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Ändrat i receptet - trist mycket sämre smak
  Av Daniel
  Hej det kan omöjligen var samma recept längre. Både färg och smak är inte densamma längre. Skulle tippa på mer morot mindre paprika. Väldigt tråkigt vore skoj om ni kan dela med er av ert orginalrecept om ni skall kolla detta för detsamma.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Oätlig
  Av Magnus
  Varför ändra nåt som alltid har varit Sveriges godaste köttfärssås till knappt nåt jag skulle ge till hunden... Byt tillbaka till gamla receptet och sluta sälja det här kloakvattnet.
 • Har blivit mycket sämre
  Vad synd, köttfärssåsen som tidigare var riktigt god har numera fått både sämre smak och konsistens. Trist!
 • Nytt recept, sämre sås
  Av Johan Idstam
  Hej. Ni verkar ha ändrat receptet på senare tid, eller så har jag lyckats få dåliga burkar från två butiker. Den är inte lika krämig och lite vattnig när man häller den ur burken. Förr fick man kämpa lite för att få ut allt. Smaken har påverkats i samma riktning.
 • Skandal
  Av Christoffer
  Jag blev så glad när jag såg burkarna på hyllorna igen....Men efter bytet av fabrik är köttfärssåsen totalt smakförändrad Och tyvärr till det sämre, nästintill oätlig, jag har ätit denna köttfärssås genom åren men inser med stort vemod att det nu är över, Kommer aldrig mer att köpa den....
 • recept
  eftersom ni ej andvänder orginalreceptet längre utan nått nytt skit så kan ni väl lägga ut ursprungsreceptet så man själv kan laga den.
 • Total tystnad?
  Av Tess P
  Hej Findus, Det kan väl inte ha undgått er att de "nya" råvarorna inte håller måttet i denna klassiker? Är dock jätteförvånad att ni inte ens vill bemöta kritiken i alla kommentarer här? Det verkar ju vara en del som undrar hur ni tänkt här? Ni ber om recensioner men bemödar er inte ens att svara, intressant kundbemötande... Bör väl finnas någon i er organisation som inser att tystnad inte alltid är det bästa? Tycker även att ert betygsystem är fantastiskt, ni utgår från 5 stjärnor, missar man då att plocka bort dessa när man skriver så blir det per automatik högsta betyg, trots en negativ recension :-) /Tess
 • Nytt recept sämre smak, tunnare.
  Nu har ni tagit bort så man inte längre kan se recensionerna, fattar varför...
 • Godaste köttfärssåsen som finns!
  Av Allan
  Har ätit denna hela mitt liv och håller inte alls med kritikerna. Jättegod! Smakar till och med bättre än er italienska köttfärssås
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Smaklös
  Av Eva
  Det är nytt recept tydligen för den smakar inget och är väldigt lös. Aldrig mera!!!!
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Klart godkänd
  Av Tommy Rolandsson
  Säregen, men välsmakande. Brukar blanda ut köttfärssåsen med lite vatten för att få en såsigare konsistens och tillsätta några stänk tabasco. Detta ihop med Kungsörnens fiberpasta gör rätten till en höjdare. Då jag styrketränar ganska tungt är denna rätt jag äter ganska ofta, ibland två gånger i veckan och har gjort så i flera år. Härtill att jag åt köttfärssåsen redan i min barndom. Summasummarum: Klart godkänd smak.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Äcklig
  Av Benny Hansson
  Det är LÖGN att denna såsen lanserades 1965. Jag är uppväxt med den andra goda såsen. Denna är äcklig, sliskig och jag köper hellre ICAS eller vilken annan som helst. Ni struntar i era kunder i troligen profitens tecken.
 • Smakar väldigt illa numera
  Hej Findus! Kan någon svara på varför köttfärssåsen numera smakar riktigt illa? Och varför konsistensen har blivit så vattnig? Tidigare var den här såsen en klar favorit, men den som numera finns i butikerna är en riktig besvikelse. Den enda fördelen är att vi numera oftare lagar köttfärssås från grunden, istället för att köpa den färdiga Findussåsen.
 • Smakar inte som förr
  Den är så där god, duger väl men inte mer än så. Innan receptet ändrades så var den så himla god, jag saknar den smaken. Önskar att den kom tillbaka. Nu har den en syrlig smak som inte är god, Det gamla receptet hade inte den bismaken.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.