Berikad Majsvälling

Tycker du det är lika viktigt som vi att alla serveras näringsriktig mat oavsett ålder? För många är det ett stort problem att få i sig tillräckligt mycket energi och näring ju äldre man blir. Orken tryter, aptiten minskar och smaksinnet kan försämras så att maten faktiskt inte smakar lika gott längre.

Allt detta leder som regel till att man äter mindre portioner. Näringsbehovet är dock i stort sett samma som tidigare. För att undvika eller minska risken för näringsbrist och undernäring behöver maten berikas med energi, protein, vitaminer och mineraler. Detta lilla "krutpaket" av näring får du med Findus Berikning Majsvälling som finns att beställa på Mathem.se och hos alla ICA-butiker.

Tillför extra näring med Berikning majsvälling

Berikning majsvälling är ett lättlösligt berikningspulver som tillför mycket näring, mineraler och vitaminer. Den lämpar sig till personer som äter små portioner och behöver berika dessa. Berikning blandas lätt i kalla och varma drycker, soppor, såser, potatismos.

Majsvälling berikning

Behöver du förändra konsistens på mat eller dryck? Använd Thick & Easy! 

Thick & Easy™ är ett lättlösligt förtjockningsmedel i pulverform för personer som har behov av mat och dryck med förändrad konsistens. Blandas både i kallt och varmt, är lättlösligt, ger ingen smak- eller färgförändring. Behöver ej upphettas. Rör om före servering.  Man kan även "geléa" smörgåsar med detta. Enkelt och bekvämt!

Thick&Easy

Så beställer du!

Gå in på Mathem.se och beställ Berikning majsvälling även alla ICA-butiker i Sverige kan ta hem Berikning majsvälling åt dig. Gå in i butiken och beställ eller ring och beställ i förväg. Du uppger artikelnumret 105443 vid beställning.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på specialfoods@se.findus.com eller gå in på rel="noopener noreferrer" vår hemsida specialfoods.se.
Vår inspirationsfolder hittar du här eller så kan du beställa ett eget exemplar på mejladressen ovan.

Svält rel="noopener noreferrer" bland äldre rel="noopener noreferrer" i Sverige

Läs gärna mer i den här debattartikeln i Svenska Dagbladet där ämnet svält bland äldre tas upp.