Sortimentslådor med timbaler

Att få i sig näringsriktig och energirik kost med rätt konsistens och lagom portionsstorlek är lika viktigt för att leva som att kunna andas – i ett välfärdsland borde det vara en självklarhet att alla ska ha rätt att få känna sig mätta. Matens konsistens, utseende, lukt, smak och variation betyder mycket för vår upplevelse av måltiderna, som är en av dagens höjdpunkter. Men att inte kunna föra maten till munnen, inte kunna tugga, att hosta eller att det gör ont när man äter, att må illa, tappa aptiten, kan orsaka näringsbrist och viktnedgång.

Rätt och näringsriktig kost – en rättighet

Med hjälp av Findus sortimentslådor med timbal tillagas enkelt en måltid i rätt konsistens. Findus timbaler är gjorda på finpasserade råvaror av kött, fisk och grönsaker som är blandade bl a med ägg och kryddor. Detta för att få en slät och mjuk konsistens som är lätt att tugga och svälja. I recepten ingår inte gluten eller mjölk. Upphetta timbalerna i mikro eller ugn. Välj antingen någon kött- eller fisktimbal och servera tillsammans med grönsakstimbaler. Komplettera måltiden med pressad potatis eller potatismos, sås, slät lingonsylt eller gelé. 

Så beställer du!

Våra sortimentslådor går att beställa på Mathem.se och hos alla ICA- och Coop-butiker
Du uppger följande artikelnummer vid beställning, hos ICA:
Art.nr. 440318-4: Fisk- och köttimbaler sortimentslåda (2,45 kg)
Art.nr. 440334-1: Grönsakstimbaler sortimenslåda (2,40 kg) 

Vill du veta mer?

Kontakta oss på specialfoods@se.findus.com eller gå in på rel="noopener noreferrer" vår hemsida specialfoods.se.
Vår inspirationsfolder hittar du här eller så kan du beställa ett eget exemplar på mejladressen ovan. I den hittar du mer information, om vilka härliga rätter man kan göra samt om vad respektive låda innehåller. 

Svält rel="noopener noreferrer" bland äldre rel="noopener noreferrer" i Sverige

Läs gärna mer i den här debattartikeln i Svenska Dagbladet där ämnet svält bland äldre tas upp.