Tillaga fryst mat med enkelhet!

Här har vi samlat våra bästa tips och tricks för att lyckas med att tillaga frysta grönsaker, fryst fisk och våra frysta vegetariska alternativ. För att maten är alltid färsk i frysen!

För att tillaga fryst mat på bästa möjliga sätt gäller det att göra rätt från början. Slutresultatet av tillagningen påverkas av både hur varorna förvaras i frysen och hur upptiningen ser ut. En tumregel bör vara att så snabbt som möjligt frysa in varorna efter inhandlingen. Frysens temperatur kan också påverka och ofta har vi på tok för kallt i den. Försök hålla frysen på en temperatur mellan -18°C och -20°C, där kommer varorna trivas bäst. Innan tillagningen av den frysta maten måste man ofta tina den. Att lägga in den frysta maten i kylskåpet kvällen innan fungerar ofta väldigt bra. Samma sak gäller vid upptining i kallt vatten. Försök undvika att tina maten för snabbt, i varmt vatten, eller i mikrovågsugn. Värme ökar nämligen bakterietillväxten. Många av våra rätter behövs dock inte tinas, utan tillagas enkelt direkt i stekpanna eller ugn. Vilken typ av fryst mat ska du laga?