Hälsosam mat

Att äta god, nyttig och hälsosam mat för både dig och vår värld behöver inte vara svårt. Låt dig inspireras till en hälsosammare vardag med oss! 

Hälsostart 2018 - Ta hand om dig!

”Nytt år! Nu är det dags! Nya tag, full av energi. Jag vill, jag kan och jag är laddad. Det är mitt val och jag ska ta riktigt bra hand om mig själv. Även om jag lite känner att jag måste. Och kommer jag kunna hålla det? Både nyttig lunch och nyttig middag. Klart jag kan! Men hur ska jag komma igång? Vad ska jag äta? Vad är hälsosamt gott? Och var hittar jag recept på hälsosam mat?”

Känner du igen dig? Går du också i tankarna på att ”ta tag i dig ”, träna mer och äta mer hälsosamt. De flesta av oss är precis där efter helgernas härligheter. Så nu kör vi! Vi börjar året med en Hälsostart. För att snabbt komma igång har våra kockar plockat fram nya recept och förslag på god nyttig mat för dagens olika måltider. Det ska ju vara både gott och enkelt att kicka igång en riktigt bra dagsrutin. På menyn står mycket grönsaker och fisk - bland annat ärta med massor av C-vitamin och fibrer, fräscht kalciumrik spenat och finfin MSC-märkt torskrygg.

Morgonboosta med enkla och snabbt gjorda smoothies full av nyttigheter. Favoriten är med ärtor och äpple, frisk och fullproppad av vitaminer. Till nyttig lunch och middag äter du fisk med härligt gröna tillbehör. Alla rätter lagade med MSC-märkt fisk. Goda smaker, enkel tillagning och strålande klimatvärden. Du är snabbt igång och hittar en skön balans som får dig att må bra.

Ta hand om dig! 

Veckomatsedel hälsosamma veckan

Veckomatsedel

Att kunna välja hälsosam mat alla dagar i veckan tycker vi ska vara både lätt och inspirerande. Oavsett om det handlar om att laga till en nyttig lunch eller nyttig kvällsmat kan vår veckomatsedel hjälpa dig med hälsosamma recept som tar dina middagar till nya nivåer. Våra recept är dessutom klimatberäknade samt enkla och snabba att laga. Svårare än så här behöver det inte vara att känna sig hälsosam!

Måndag
Sallad ska inte bara vara nyttigt. Vår broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis är dessutom riktigt snygg att se på. 

Tisdag 
Läge att testa någonting nytt? Varför inte göra torskrygg på spett med broccoli, avokado och apelsin. Supersmarrigt!  

Onsdag
Falafel med blomkål- & broccoliris och kall tomatsås är en superfräsch, grön rätt att tillaga!

Torsdag
Denna enkla och goda fisksoppa med torsk går dessutom snabbt att laga.

Fredag
När gav du din torsk en asiatisk twist senast? Lägg till några grönsaksbullar och broccoli och fredagsmyset är räddat! 

Lördag 
Testa att göra en fräsch grön gazpacho gjord på ärter och honungsmelon med smak av koriander, chili och lime till förrätt. 

Söndag
En sammetslen soppa gjort på bara några minuter! Grön och full av nyttigheter. Servera med en liten toast om du är extra hungrig efter söndagspromenaden.

Hälsosamma och nyttiga recept

Vi skapar våra recept med kärlek och eftertanke. Våra recept är inte bara klimatmärkta utan goda och nyttiga att äta till lunch, middag eller ta med till jobbet och skolan som matlåda. Många av våra recept passar sig även bra som bjud och buffémat.

Här har du några av våra mest hälsosamma recept: