Hur man lagar fryst fisk i hemmet

Hur man lagar fryst fisk i hemmet

Med hjälp av Findus kan du enkelt tillaga fryst fisk på en mängd olika sätt. Ta en titt på vårt breda utbud av recept och måltidsförslag.

Fisk är rikt på näring och en fantastisk proteinkälla. Det är ingen nyhet att intaget av fisk bidrar till en hälsosam och balanserad kort. I Sverige rekommenderas att man äter fisk två till tre gånger i veckan för att kunna tillgodogöra sig de viktigaste näringsämnena. Med vårt utbud på Findus har det aldrig varit enklare att tillaga fisk på bara ett par få minuter - för alla tillfällen.

Fortsätt att läsa för inspiration om hur du lagar fryst fisk eller om du vill ha nya olika receptidéer med fryst fisk.

Vitfisk på  skärbräda med citron

Varför är det viktigt att äta fisk?

Protein främjar muskeltillväxt och hjälper kroppen att bibehålla muskel- och benmassa. Dessa är bara ett fåtal skäl till varför det är så viktigt att äta fisk. Med den bredd av viktiga näringsämnen som fisken innehåller kan fisk bidra till att just din livsstil bli hälsosam och balanserad. Fisk är dessutom en utmärkt källa till omega-3, en essentiell fettsyra som kroppen inte kan producera av sig själv. Vår panerade fisk är ett fantastiskt alternativ för dig när du vill fylla på ditt omega-3-intag och samtidigt avnjuta en utomordentligt god och lättlagad fiskfilé med frasig panering. 

Hur man tillagar fryst fisk

Det fantastiska med fryst fisk från Findus är att du kan laga näringsrik, enkel och god mat – perfekt för vardag såväl som helg. Vår frysta fisk bibehåller sin smak och näring under och efter nedfrysning för att du ska vara trygg med att alla i familjen tillgodogör sig alla nyttoämnen under måltiden.

Läs mer om kvaliteten på vår läckra frysta fisk här.

Oavsett om du grillar, ugnssteker eller mikrar erbjuder vi ett brett sortiment av fiskrecept som gör dig kreativ i köket med fiskrätter hela familjen kommer att tycka om. Vår torskfilé är grunden till en god fiskburgare, medan vår panerade fisk är perfekt för en riktigt klassisk tallrik Fish and chips.

Vitfisk på plåt med citron
Fiskgryta

Du kan tillaga Findus Panerad fisk på följande sätt

Hur man tillagar fryst fisk i ugn:

  • Att förbereda och ugnsbaka fisken direkt från frysen
  • Värm ugnen till temperatur enligt förpackningsanvisning
  • Tillaga fisken tills den blivit krispig och gyllene på en bakplåt i mitten av ugnen.          

Hur man tillagar fryst fisk på grillen:

  • Hetta upp grillen till medelvärme.
  • Grilla den frysta fisken. Vänd den då och då under tillagning.
  • Tillaga fisken tills den är gyllene och krispig, enligt förpackningsanvisning.

Våra fisk-tips kan även anpassas till ugn, eller mikro för ännu snabbare tillagning: 

Hur man tillagar fryst fisk i mikrovågsugn:

  • Placera mikrovågståliga Findus dagens i mikrovågsugnen och tillaga enligt instruktioner på förpackningen*
  • Låt vila i en minut.

*Kom ihåg att läsa förpackningsanvisningarna för enskilda tider och temperaturer. Observera att fisken är klar när den är rykande varm. Dessa instruktioner är endast riktlinjer.

Frys INTE fisken efter upptining.

Receptinspiration för fryst fisk

Att tillaga fryst fisk är ett utmärkt sätt att avnjuta en nyttig och hälsosam måltid när du har brist på inspiration och vill ägna mer tid med familj och vänner än åt tid i köket. Från krispig sprödbakad torsk, brasiliansk fiskgryta, till vår goda lax i ugn så erbjuder vårt breda receptutbud hos Findus någonting på menyn för alla smaker.

För att ta reda på hur mycket fisk du borde äta och för fler måltidsförslag, gå gärna in på vår sida om näringslära.