Hur mycket grönsaker ska man äta?

Hur mycket grönsaker ska man äta?

Internationella och europeiska rekommendationer

Världshälsoorganisationen WHO har utfärdat en allmän rekommendation för hela världens befolkning att äta minst 400 g frukt och grönsaker per dag och EFSA (Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) har uttrycker rekommendationen som 5 portioner per dag (5 om dagen) för den vuxna befolkningen i Europa – men kom ihåg att du gärna får äta mer än 5 om dagen! Eftersom grönsaker är så nyttiga är det bra att försöka bygga upp sina måltider kring dem och försöka få i sig en stor mängd olika grönsaker under dagen och veckan.

Internationella och europeiska rekommendationer

Här i Sverige rekommenderas det att vi äter minst minst 500 gram grönsaker om dagen. Vi på Findus erbjuder goda och lättlagade grönsaksprodukter. Prova gärna våra söta och fina svenska Ebba-ärter, våra krispiga Haricots Verts eller vår krämiga stuvade spenat

Det är goda produkter som ger dig en del av de grönsaker som du behöver få i dig dagligen – och tänk på att frysta grönsaker har samma näringsvärde som färska! Prova att blanda dina frysta favoritgrönsaker i varje måltid så att du får ett färgstarkt tillskott av vitaminer och mineraler!

Här hittar du hela vårt sortiment av grönsaksprodukter >>