Vårt ansvar

Vi tror på vad vi gör, vi tar vårt ansvar på största allvar och tänker fortsätta att satsa på hälsosamma och hållbara matvaror som förenklar, inspirerar och tar hand om dig och vår miljö.
Mindre matsvinn

Minska matsvinnet

Att vara med om att minska matsvinnet är ett självklart fokusområde för oss på Findus, både i vår egen produktion men också gentemot dig som äter vår mat. Vi strävar alltid efter att maten som vi producerar ska göra det enklare för konsumenterna att välja bra, hälsosam mat.

Alla våra djupfrysta grönsaker skördas och styckfryses när de är som bäst så att du både kan njuta av nyskördat året om och bara behöver ta fram de grönsaker du behöver här och nu. Klimatsmart eller hur!

Våra frysta grönsaker och vegetariska rätter står idag för mer än 35 % av vår produktportfölj.

MSC tag

Vår vildfångade fisk är MSC-märkt

All vildfångad fisk i vårt sortiment är numera MSC-märkt. Det innebär att fisken är hållbart fångad och att dess ursprung går att spåra till den enskilda fiskebåten, allt för att minska överfiske och exploatering. 

100 % MSC-märkt fisk

Vi på Findus vill att det ska finnas fisk i haven även i framtiden. Därför arbetar vi aktivt med MSC, Marine Stewardship Council, för att säkerställa att även kommande generationer kan äta fisk till lunch och middag. Findus var först i Sverige med att lansera MSC-märkt fisk på marknaden. Redan 2003 lanserade vi vår första MSC-märkta produkt, Hokifilé och sedan 2013 är 100 % av Findus fisksortimentet i dagligvaruhandeln MSC-certifierad.

Socialt ansvar

Som livsmedelsföretag är även det sociala ansvaret stort. Vi har tydliga uppförandekoder hos för våra medarbetare och vi tillåter inte diskriminering eller barnarbete hos leverantörer och producenter.

Nu när den gröna vågen sveper över Sverige och hela världen har vår mat aldrig legat mer rätt i tiden.

 

*Hållbar utveckling = Utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina.