Fröpanerad nyhet i frysen

Frasig nyhet i frysdisken!

Vår panerade fisk-familj växer! Vi strävar ständigt efter att öka andelen gröna och blåa proteiner inom vårt sortiment för att exempelvis kunna erbjuda en stor variation inom fisksegmentet.

Vi lanserar nu en panerad fisk med en helt unik panering, nämligen fröpanering. Gjord på sju sorters näringsrika fröer och korn gör fröbakade fiskfiléer till en unik produkt i frysdisken.

Den näringsrika paneringen består av frö och korn som solrosfrön, bovete, pumpafrön, linfrön, quinoa, hirskorn samt vallmofrön. Helt enkelt en panering som gör det enklare att äta mer fisk på ett mer näringsrikt sätt än vad de mer traditionella paneringarna gör. Fisken är dessutom en naturlig källa till protein, jod samt omega-3. Är du alltså sugen på panerad fisk men med en något mer näringsrik panering är Fröbakade fiskfiléer ett jättebra alternativ.

Fröbakade fiskfiléer är nämligen en perfekt produkt att laga till middag då den är enkel att tillaga och passar bra tillsammans med många olika tillbehör. Vi har samlat en rad olika recept som stämmer in med just detta! Vad sägs om ugnsrostade rotfrukter med fröbakad fiskfilé och citronsås eller varför inte fröbakad fisk med jordärtskocksmos, kantareller och spenat? Är du en av dem som vill att det ska gå snabbt i köket? Släng ihop en härlig grönkålssallad och servera tillsammans med den fröbakade fiskfilén. Det är endast din fantasi som sätter gränser så våga experimentera lite med panerad fisk säger vi! Panerad fisk och i detta fall Fröbakad fiskfilé, är ett ypperligt alternativ för att ge din veckomeny mer variation. Upptäck allt om vår panerade fisk och få tips på hur du kan äta fisk nästa gång.  

All Findus fisk är MSC-märkt och så även våra Fröbakade fiskfiléer. Fisken som är renskurna filéer av Alaska Pollock är MSC-märkt vilket innebär att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd samt att den har fiskats med omtanke om havsmiljön. Intresserad av att veta mer kring vårt hållbarhetsarbete samt vår syn på ansvarsfulla inköp av fisk?