Gröna Kikärter - unik produkt i frysen

Unik nyhet i frysen

Baljväxter fortsätter att vara populära och fungerar som ett bra alternativ för de som vill äta mer grönt och en vegetarisk kost. Idag är kikärter den mest konsumerade utav baljväxterna som finns på marknaden tack vare dess höga proteinhalt. Nu lanserar vi ny produkt i grönsakskategorin, nämligen Gröna Kikärter. En helt unik produkt i frysen!

Vad är det då för skillnad mellan gula och gröna kikärter? En grön kikärta är en "vanlig" kikärta som har skördats tidigt när den fortfarande har sin mjälla ”al dente” konsistens och klargröna färg. Efter skörd tvättas, blancheras och fryses de snabbt in för att bevara sin spröda textur och den goda smaken. Och naturligtvis för att bevara alla näringsämnen. Hur smakar Gröna Kikärter då? Just smaken kan beskrivas som en blandning mellan gröna ärter och gula kikärter. Nyfiken på att testa? Prova redan idag!

Då de gröna kikärterna är spänstiga och naturligt rika på protein är de utmärkta proteintillskott för de som vill äta en vegetarisk eller vegansk kost. Använda de gröna kikärterna i exempelvis sallader, grytor eller varför inte göra kikärtsburgare? Att göra hummus av kikärter är kanske den vanligaste metoden och självklart går det att mixa våra gröna kikärter till en slät hummus. Ett tips är att tillaga kikärterna först, antingen genom att koka i kastrull eller värma i mikron. Därefter är det bara att mixa ihop till en slät och god hummus! Ett enkelt och smidigt sätt att äta kikärter på är genom att blanda de med olivolja, citronzest, pressad vitlök, hackad persilja samt salt och peppar. Ett perfekt tillbehör till våra Quinoa- och sötpotatisbiffar! Sugen på att hitta fler spännande recept? Vi har samlat alla våra bästa tips och recept med just Gröna Kikärter för att ni ska kunna inspireras till nästa måltid!

Du kan köpa Gröna Kikärter på Coop, Mathem och Citygross.