Samarbete med stadsmissionerna

Mer plats till mat för de som behöver det mest.

Vi fördjupar mångårigt samarbete med stadsmissionerna genom att finansiera utökad fryskapacitet på verksamheterna i Skåne och Göteborg. Under 2020 har vi även donerat över 125 000 portioner mat till stadsmissionerna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Idag slängs en tredjedel av den mat som produceras, samtidigt som många går hungriga, och i spåren av pandemin riskerar situationen att förvärras. Vi på Findus har samarbetat med stadsmissionerna och donerat mat till dessa sedan 2017. Maten som vi donerar är främst mat med kort hållbarhetsdatum som inte får säljas p.g.a restriktioner från handeln.  

  • Tack vare sponsring med fryscontainer från Findus kan vi ta emot ännu mera fryst mat och hjälpa fler människor som lever i matfattigdom. Tillsammans kan vi göra skillnad för både människor och miljön, säger Elisabeth Andréas, projektledare Göteborgs Stadsmissions Matcentral.

     

  • Det är svårt att tänka på framtiden när magen skriker, så maten är central i våra verksamheter. Bristen på utrymme har begränsat våra möjligheter att lagra fryst mat och därför är vi väldigt glada över möjligheten att hantera ännu mer mat som kommer till nytta för de människor som kommer till oss, säger Alireza Mobasheri, enhetschef på Skåne Stadsmissions gåvomottagning och matbank.

Vi är stolta och glada över att kunna donera mat som annars hade slängts. Det gör att vi kan vara med och hjälpa så att fler människor som lever i matfattigdom, kan äta sig mätta. Vill du också hjälpa till? Via Lunchklubben kan du skänka en varm måltid till de som behöver det mest.