Tänk svinnsmart - välj fryst mat!

Det är svinnsmart att välja fryst!

Visste du att fryst mat hjälper till att minska matsvinnet? Idag slängs ungefär en tredjedel av all mat som produceras, så var med och minska matsvinnet med hjälp av fryst mat. Som privatperson kan du minska ditt matsvinn med hela 47 % genom att använda fryst mat. Med fryst mat är det nämligen enklare att använda så mycket som behövs för stunden och sedan lägga tillbaka resten i frysen. En annan bra sak med just fryst mat är att produkterna ofta inte behöver förberedas som att t.ex. skäras, utan vi har redan gjort jobbet åt dig. Det enda du behöver göra är att tillaga produkterna. Så bli svinnsmart idag! Enkelt, smidigt och ger mer tid till annat i köket.

Grönsaker på en varmgrå stenplatta med texten minska matsvinnet med fryst mat skrivet i gröna ärter från Findus

Vi har en mängd tips och recept på hur du kan använda fryst mat i din vardag. Vad sägs om veganska grönsaksblandningar? Våra Veggie Sides, veganska grönsaksblandningar, passar utmärkt att använda till enkla och snabba måltider när du inte har så mycket tid över. Tillaga så mycket du behöver och lägg in resten i frysen. Så minskar du svinnet på ett smart och enkelt sätt! Inspireras av våra bästa tips!

Våra frysta grönsaker kan användas till så många olika typer av tillbehör. Ärter kvar i frysen från senaste middagen med köttbullar med potatismos, lingon och ärter? Prova att göra en pesto på ärterna – perfekt till olika sorters pastarätter! Bara att blanda samman ärter med vitlök, citronzest och saft, basilika samt parmesan. En härlig, grön ärtpesto redo på bara några minuter!

Det finns många fördelar med fryst mat. Med fryst mat har du alltid något färskt hemma i frysen. Grönsaker fryses ned direkt efter skörd, när de är som bäst. Det betyder att vi kan njuta av exempelvis sparris året om, för i frysen är det alltid säsong! Nyfiken på hur du bäst tillagar fryst mat? Vi hjälper dig!

Intresserad av att veta mer? Läs kring hur Findus jobbar för att minska matsvinnet.Tips! Brukar du ofta ha mycket bröd hemma som du inte hinner äta upp? Lägg in det i frysen så minskar du svinnet.