Utbildningskampanj med MSC

En fantasifull utbildningskampanj om havet i samarbete med MSC.

Vi på Findus har sedan många år tillbaka ett partnerskap med MSC för att främja hållbart fiske. I höstas utökades detta samarbete med en utbildningskampanj för skolbarn runt om i Sverige där syftet var att lära dem om havet och hur vi tillsammans kan säkerställa att haven är fulla av liv, även i framtiden.

Under kampanjen, som pågick under hösten och vinter 2019/2020, skänkte Findus en krona per kilo såld fisk, oavkortat till MSC. Kampanjen resulterade i 60.000 kr till det viktiga arbete kring utbildningsmaterial om hållbarhet i havet som MSC driver.

Men kampanjen innehöll inte bara det utan självklart även en rolig aktivitet för barnen. Det anordnades en tävling där barnen fick rita sina mest fantasifulla fiskar. Skolbarnen tävlade sedan om att få just sin egen fisk uppsydd som ett stort mjukisdjur. En maskot som kunde hänga i skolan helt enkelt! Många fantastiska fiskar ritades och några av dem blev sedan uppsydda och skickade till de vinnande skolorna. En mycket rolig och fantasirik tävling som uppskattades av både vuxna och barn, men kanske framförallt av barnen som fick använda sina kreativa ådror.

Läs mer om vårt arbete kring hållbart fiske och våra tankar kring ansvarsfulla inköp av fisk. Intresserad av att veta mer kring vårt fisksortiment? Vi har något för alla; lax, vit fisk som torsk och alaska pollock samt många olika panerade fiskar som t.ex. fiskpinnar och vår populära Fish & Crisp.