Spenatförpackningarna tillbaka i påse!

100 % återvinningsbara påsar

Vår spenat, som tidigare varit i kartongförpackning, kommer nu tillbaka i påse! Dessa nya förpackningar är gjorda av 100 % återvinningsbar PE-plast med råvara av sockerrör. Spenatförpackningarna i återvinningsbar plast kommer i samma storlek och vikt som tidigare påsar, spana in dem. Håll utkik i frysen efter vår bladspenat, hackad spenat, hackad spenat big pack samt stuvad spenat!

Tre förpackningar av Findus frysta spenat på träbakgrund

Nyfiken på att veta mer om vår spenat? Här kommer lite mer matnyttiga kuriosa.

Odling

Vår spenat odlas i Reken, ett odlingsområde i nordvästra Tyskland samt Nederländerna. Detta område har ett ljummet klimat och lätta jordar vilket gör det perfekt för just spenatodling. Gårdarna som vi arbetar med har över 60 års erfarenhet av att odla kvalitetsspenat. Precis som med våra andra grönsaker skördas spenaten när den är som allra bäst och fryses in direkt efter skörd. På så sätt bevaras den fina kvaliteten och näringsinnehållet på bästa sätt. Detta betyder att du kan njuta av näringsrik och god spenat året runt!

Innehåll

Spenat är som bekant en mycket nyttig grönsak som är lätt att servera till såväl fisk som kött. Rik på både fett och fiber samt låg på kalorier. Spenat innehåller dessutom endast 20kcal per 100 g. Förutom detta innehåller spenat också många olika mineraler som kalcium och järn. Just kalcium är bra för att stärka och bibehålla styrkan i skelettet samt för en normal förbränning. Spenat innehåller naturligt vis också olika vitaminer som vitamin A vilket stärker immunförsvaret, vitamin K som hjälper vårt blod att koagulera samt folsyra som bidrar till uppbyggnaden av aminosyror som behövs för att vi ska kunna producera protein.

Recepttips

Spenat är enkelt att tillaga och passar minst lika bra mitt i veckan som till en middagsbjudning på helgen. En god soppa, stuvad spenat till frasigt panerad fisk eller en smarrig pasta med spenat, allt är möjligt. Vi har samlat våra bästa spenatrecept på ett ställe – in och inspireras till nästa middag!