Ät mer färgglatt!

Vi är frysta, vi är fräscha. Vi lovar det är sant. Att äta oss i alla färger, är snudd på briljant. Vi är grönsaker från Findus. Färdigskuret och gott är ett plus. In i ugn eller ställ dig och grilla. Snabbt klart, njut och sedan chilla. Findus - Ät mer färgglatt. 

Färgglad mat

Färgglad mat får dig inte bara att må bättre, en tallrik mat med många färger ser även mer aptitretande ut. Frukt och grönsaker i olika färger hjälper och påverkar kroppen på sitt speciella sätt. Försök äta alla olika färger av grönsaker varje dag för att få i dig alla olika näringsämnen. Botanisera bland våra frysta grönsaker i olika röda, gula och gröna nyanser och sätt färg på tallriken. Ät mer färgglatt!

Gröna grönsaker

Visste du att gröna grönsaker så som ärter, broccoli, spenat, haricot verts och grönkål alla innehåller fibrer som både håller oss mätta längre samtidigt som de håller magen i trim. Mörkgröna grönsaker innehåller dessutom flera olika vitaminer och mineraler. Samt klorofyll som är det som ger de gröna grönsakerna sina olika nyanser av grönt. Genom att äta mer grönt får du i dig bland annat Vitamin A & C, E Vitamin, Folsyra, Kalcium, Magnesium och Järn. Svårt att få barnen att äta grönsaker? Vi har massor av enkla tips på hur du får barnen att äta mer grönt.

Röda grönsaker

I röda frukter och grönsaker hittar man bland annat lykopen och flavonider som sägs minska risken för hjärtkärlsjukdomar. Andra fördelar med att äta en större mängd olika röda nyanser är att de ger en hög mättnad till lågt antal kalorier. I våran Wok Spicy Zanju hittar du både röd paprika och röd chili. Alla våra wokgrönsaker är perfekta både i wok och som hälsosamt tillbehör till maten.

Gula och Orange grönsaker

Orange och gula frukter och grönsaker är rika på framförallt C-vitamin och kalium. Olika nyanser av gula och orange frukter och grönsaker minskar de fria radikalerna i kroppen, stärker ögonen och bygger upp huden. Testa våra frysta babymorötter eller majskolvar som tillbehör till din nästa måltid, söta och goda!

Vita grönsaker

Även vita grönsaker och frukter är rika på C-vitamin. C-vitamin stärker immunförsvaret och hjälper dig hålla dig frisk och stark. Testa vår frysta blomkål som förutom C-vitamin innehåller även folsyra som är bra för kvinnor i fertil ålder samt järn som hjälper till med syresättningen av kroppen.

Blålila grönsaker

Blålila grönsaker, frukter och bär innehåller alla kraftfulla antioxidanter. Antioxidanterna hjälper kroppen motverka och sakta ned resultatet av oxidativ stress som gör att kroppen åldras. Nyanser av blå och lila mat är även bra för att stärka ögonen och hålla blodtrycket i schakt. I vår veganska chiligryta med picklad rödlök har vi tillsatt både rödlök och svarta bönor som båda ger dig de näringsämnen som blålila mat innehar.

Låt olika sorters frukter och grönsaker ta en större del av din vardagsmat. Ät mer färgglatt och må bättre!