Panerad fisk är nyttigt!

Det är en vanlig missuppfattning att panerad fisk skulle
vara onyttig. Men det gäller inte Findus breda sortiment
av frasigt panerade filéer. Våra vildfångade fiskfiléer
är MSC-märkta och fulla av nyttigheter som omega 3,
selen och protein. Dessutom innehåller våra
panerade filéer mindre andel mättat fett än andra
vanliga livsmedel som falukorv och köttbullar.
Panerad fisk – Bra mat. Helt enkelt.


Panerad fisk är nyttigt!

Det är en vanlig missuppfattning att panerad fisk skulle
vara onyttig. Men det gäller inte Findus breda sortiment
av frasigt panerade filéer. Våra vildfångade fiskfiléer
är MSC-märkta och fulla av nyttigheter som omega 3,
selen och protein. Dessutom innehåller våra
panerade filéer mindre andel mättat fett än andra
vanliga livsmedel som falukorv och köttbullar.
Panerad fisk – Bra mat. Helt enkelt.



FRASIG, SAFTIG OCH FULL AV VIKTIG NÄRING!

Fisk är en utmärkt källa till massor av nyttigheter som omega-3, selen och protein.
Inte så konstigt att Livsmedelsverket rekommenderar att äta fisk 2 – 3 gånger i veckan!



EN VIKTIG PROTEINKÄLLA

Protein är ett mycket viktigt näringsämne som stärker våra muskler och bygger upp immunförsvaret.



KÄLLA TILL SELEN

Fisk innehåller näringsämnen som det är svårt att få tillräckligt av och som stärker immunförsvaret.



NYTTIGA OMEGA 3 FETTSYROR

Viktigt för hjärnans funktion och uppbyggnad. Kan minska risken för hjärt- & kärlsjukdomar.

PANERAD FISK ÄR ETT PERFEKT ALTERNATIV FÖR ATT VARIERA FISKINTAGET

 



VÄLJ FULLKORNSPANERAD
FISK FÖR MER FIBER PÅ TALLRIKEN


Vår fullkornspanering innehåller 100% fullkorn. Fullkorn har flera goda hälsoeffekter.



VISSTE DU ATT...

Panerad fisk innehåller mindre andel av mättat fett än andra vanliga maträtter som köttbullar
och wienerkorv. I tabellen nedan kan du se jämförelserna med våra panerade fiskfiléer.
Näringsinnehåll, portion = 120g
FettMättat fettOmega-3

Protein

Frasiga fiskpinnar90,71,416
Sprödbakad torskfilé100,71,116
Spröda Crispies110,81,214
Lättpanerad Fiskfilé121,01,317
Fullkorns Fiskfilé161,11,416
Falukorv177,3<0,110
Köttbullar187,7<0,1

16

Hamburgare219,22<0,1

29

Wienerkorv2910,7<0,112

 

Liten fettskola

Det finns både bra och mindre bra fetter som man kan få i sig. Kroppen behöver rätt sorts fett, men alla fetter är kaloririka. Därför ska vi äta de nyttiga fetterna och minska på de mindre nyttiga.

Fisk innehåller nyttiga omega 3-fettsyror, som sänker blodtrycket och kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Omega 3-fettsyror är även viktiga för barns utveckling av hjärna och syn.


Mättat fett

Finns framför allt i charkuteri- och mejeriprodukter. För stor andel mättat fett i maten kan öka risken för hjärt och kärlsjukdomar.

Enkelomättat fett

Tillhör de goda fettsyrorna som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Finns i nötter, oliver, olja, avokado och kyckling.

Fleromättat fett – omega-3 / omega-6

Bra fetter som minskar risken för bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Fisk är en stor källa till nyttiga fleromättade fetter.



ALL FISK ÄR NYTTIG. BÅDE MAGER OCH FET FISK.

 

FRASIG PANERING MED
SAFTIG FISKFILÉ ÄR ETT BRA
SÄTT ATT FÅ BARN ATT ÄTA
MER FISK

 

ÄT FISK 2 – 3 GÅNGER I VECKAN!*

*Livsmedelsverkets rekommendation

 

Snabb, god och nyttig middag
med panerad fisk.