Sommargrönsaker året runt

Sommarens härliga grönsaker

Sommaren är utan tvekan en av våra favorit säsonger här på Findus, inte bara för sol, bad och vänner utan även maten som kommer med den. Med sina långa dagar och ljumma nätter, levererar årstiden alltid ett stort sortiment av grönsaker, inklusive ärter, gröna bönor och morötter. Här kan du läsa mer och upptäcka deras näringsrika fördelar.

Grönsakssäongen blomstrar som mest under sommarmånaderna och det är något som vi på Findus vill fånga hela året runt. Njut av den härliga och varma sommaren!

 

 


Sommarens grönsaker

Som du kanske vet, skördas olika grönsaker i olika månader och årstider, där varje sort är som bäst vid sin specifika tid. Sommaren, allt ifrån de långa varma dagarna i juni till de händelserika månaderna juli och augusti, levererar nästan ett överflöd av grönska. Ärter, gröna bönor, morötter.. vi är verkligen bortskämda.

Fånga upp godheten

Här på Findus tar vi full nytta av denna underbara växtsäsong - skördar våra grönsaker när de är som bäst och sedan snabbt fryser ner de för att fånga godheten. Och med godhet menar vi näringsämnen, kvalitet och smak. Det bästa med våra Findus grönsaker är att du kan njuta av sommargrönska året runt och all dess godhet även på vintern.

Här kan du se vårt utbud av utsökta frysta grönsaker, från varje säsong. 

Här är bara ett urval av sommarens skörd...

Näringsfyllda ärter

Perfekt mogna och söta, vi på Findus är väldigt stolta över våra ärter. Skördade över sommaren, ärter är perfekt som en skål i sig eller blandad med smör eller örter, och som ingrediens i många läckra rätter, inklusive sallader och pasta. Vi älskar våra ärter så mycket att vi har försett dig med information om allt du behöver veta om ärter – Kolla här.

Fibrer och vitaminer

Tänk ärter, tänk protein och C-vitamin! Bortsett från att vara naturligt låg i sockerarter och rik på fibrer är ärter en stor källa till protein och innehåller vitamin C.

Protein är viktigt för ett barns normala tillväxt, liksom för friska muskler och ben i alla åldrar och ärter är en utmärkt växt-proteinkälla. Vitamin C i våra ärter underlättar den normala funktionen i våra immun- och nervsystem, liksom normal metabolism. Det hjälper också järnabsorption - så det är en riktigt briljant vitamin!

Här kan du hitta inspirerande och goda ärt-recept.


Det fantastiska med bönor

Haricots Verts är en läcker grön grönsak, som växer som mest på sensommaren. De är perfekta som sidorätter till exempel haricots verts med örtsmör eller tillsammans med lax. Även vaxbönor passar perfekt direkt i olika sallader, varför inte testa saftiga morotsbiffar med bönsallad och myntayoghurt

Rik källa till fibrer

Utöver det ger båda en rik källa till fibrer och till folsyra/folat. Folsyra/folat är känt för att minska risken för neuralrörsdefekter, som Spina Bifida hos spädbarn när dagliga behov måste konsumeras av gravida kvinnor. Det har också andra funktioner i våra kroppar, inklusive att bidra till minskning av trötthet och utmattning och hjälper vår immunsystemfunktion.

Näringsämnen i morötter

Visste du - trots att morötter är härligt söta, är de faktiskt naturligt låga i sockerarter! Morötter är en stapelgrönsak, som du kan njuta av när de är som bäst året runt med Findus. Perfekta att äta som de är, är de också ett bra komplement till många recept. Kolla in våra recept med morötter för inspiration!

Morötter och vitamin A

Morötter är en rik fiberkälla - som vi alla bör sikta på att äta mer av, såväl som vitamin A. Vitamin A är en fettlösligt vitamin som har särskilt viktiga roller i immunsystemets normala funktioner, och i upprätthållandet av synen.

Kör på variation året runt

På Findus fryser vi godheten. Kom ihåg att frysta grönsaker är lika bra som färska grönsaker och behåller all näring, de räknas även med i din dagliga portion av grönsaker.

Brett sortiment av härliga grönsaker

Titta exempelvis närmare på våra fina grönsaker, som vi kallar just Våra Finaste. Med vårt varierade utbud av grönsaker kan du äta en stor blandning av grönt och få all den dagliga vegetabiliska variationen du behöver, med ett brett utbud av vitaminer och mineraler. Gör din frys till din personliga säsongsfria grönsaksskåp att välja ifrån varje dag!