Krispig bruschetta med ärtröra och fetaost

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st
 
basilika
½ 
citron
2 
msk
 
olja
Salt och peppar
250 
g
 
fetaost
Chiliflakes/ eller färsk chili
Basilika till garnering
4 
skivor bröd
smör eller olja till stekning

Förberedelser

  1. Hetta upp ärter i ca 3 - 4 minuter på 700 watt i mikrovågsugnen.
  2. Skölj basilikan och mixa alla ingredienserna, mixa inte helt slät utan låt det finnas lite bitar kvar för att höja texturen.

  3. Smaka av ärtröran och krydda upp med salt och peppar. 

  4. Rosta eller stek brödskivorna i lite smör men var försiktigt så att det inte blir bränt.

  5. Toppa det rostade brödet med ärtröra, chiliflakes och smulad fetaost. Toppa med färsk basilika.

Findus tipsar!

Om du ska servera större sällskap kan du mixa ärtröran dagen innan och förvara den i kylen under natten. Du kan även rosta ett större antal brödskivor i ugnen på 180 grader i 8 minuter.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!