Krispig bruschetta med ärtröra och fetaost

Bruschetta med ärtröra
10 min
förberedelsetid
5 min
tillagningstid
4
Serveringar

En krispig bruchetta med ärtröra, fetaost och chili passar utmärkt som förrätt eller som ett extra tilltugg. Den gröna färgen av våra Ebba ärter gör att rätten är instagramvänlig och fylld av härliga smaker. En italiensk klassiker mixat med svenska smaker är något som du inte får missa! 

 

Förberedelser

  1. Hetta upp ärter i ca 3 - 4 minuter på 700 watt i mikrovågsugnen.
  2. Skölj basilikan och mixa alla ingredienserna, mixa inte helt slät utan låt det finnas lite bitar kvar för att höja texturen.

  3. Smaka av ärtröran och krydda upp med salt och peppar. 

  4. Rosta eller stek brödskivorna i lite smör men var försiktigt så att det inte blir bränt.

  5. Toppa det rostade brödet med ärtröra, chiliflakes och smulad fetaost. Toppa med färsk basilika.

Tips!

  • Om du ska servera större sällskap kan du mixa ärtröran dagen innan och förvara den i kylen under natten. Du kan även rosta ett större antal brödskivor i ugnen på 180 grader i 8 minuter.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

200 
g
 
Svenska Ärter
1 
st
 
basilika
½ 
citron
2 
msk
 
olja
Salt och peppar
250 
g
 
fetaost
Chiliflakes/ eller färsk chili
Basilika till garnering
4 
skivor bröd
smör eller olja till stekning

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält