Fish and chips med rotfruktsstrips

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fish and chips med rotfruktsstrips

En läcker variant på klassikern fish & chips serveras här med våra goda rotfruktsstrips och en smakrik mangosalsa. En värdig utmanare till tacosen och fredagsmyset tycker vi!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
Förpackning Findus Rotfrukts strips
1 
förpackning 
Findus Svenska ärter förpackning
Mangosalsa (se recept längre ner)
Tidningspapper och bakplåtspapper
MANGOSALSA:
4 
msk 
mango chutney
1 
dl 
crème fraiche
½ 
tsk 
curry
½ 
tsk 
sambal oelek
½ 
tsk 
svartpeppar

Förberedelser

  1. Gör först i ordning mangosalsan. Blanda alla ingredienserna och låt stå och dra ca 1 timme I kyl.

  2. Värm Fish &Crisp och Rotfruktsstrips i ugnen enligt anvisningarna på respektive förpackning.

  3. Koka upp vatten med salt och värm ärterna enligt instruktion på förpackningen.

  4. Lägg bakplåtspapper på tidningspapper och rulla ihop till en strut.

  5. Fyll struten med rotfruktsstrips och Fish & crisp.

  6. Servera med en klick mangosalsa och gröna mjälla Findus ärter.

Findus tipsar!

Servera gärna på engelskt vis i tidningspapper! Lägg bakplåtspapper på tidningspapper och rulla ihop till en strut.