Fisk Tonkatsu

Fisk Tonkatsu på grönbädd med dippsås
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

En japanskinspirerad maträtt på torskfilé.

Vår alldeles egna variant på den japanska maträtten Tonkatsu. Med sprödbakade torskfiléer serverade på en grön bädd med ris och en härlig dippsås.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Tillaga sprödbakade torskfiléer i ugn enligt anvisningar på förpackningen.

  2. Strimla sockerärterna. Förbered riset och alla grönsakerna.

  3. Blanda såsen och ställ åt sidan tills du ska servera den.

  4. Skiva torskfiléerna och lägg upp riset, salladen, sockerärterna, sojabönorna och avsluta med torskfiléerna på toppen av härligheten. Häll över såsen.

Dricks!

  • Servera såsen i små skålar till var och en för att dippa filébitarna i.

Ingredienser

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Sprödbakade torskfiléer
4 
dl
 
kort ris (jasmine, basmati eller vildris)
100 
g
 
krispig blandad sallad
150 
g
 
 sockerärter
150 
g
 
sojabönor
0,5 
st
 
rödlök, skivad
1 
st
 
lime
ärtskott
Dippsås:
1 
dl
 
Teriyakisås
1 
dl
 
Hoisinsås
1 
msk
 
rostade sesamfrön

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält