
30 min
förberedelsetid
4
Serveringar
Letar du efter en enkel och hälsosam fiskrätt till vardag eller helg? Den här ugnsbakade spättafilén i foliepaket med fänkål, morot, sparris och citron är både fräsch och smakrik. Med ett stänk vitt vin och färsk dill får du en elegant rätt som tillagas på bara 30 minuter – perfekt att servera med bulgur eller quinoa.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200 grader/ 180 grader om varmluftsugn. Det går även bra att grilla fisken!
- Ta en lagom stor bit aluminiumfolie och forma till ett paket. Ta sedan en ungefär lika stor bit bakplåtspapper och klä folien med pappret.
- Lägg två stycken spättafiléer i varje paket. Salt och peppra och toppa med fänkål, morot, sparris, citron och dill. Klicka på smör och ha på en skvätt vin eller buljong.
- Vik ihop till täta paket och baka i ugnen eller på grillen i cirka 15 minuter.
- Servera direkt i paketen och gärna med bulgur eller quinoa.
Tips!
- Det går även bra att servera med ett gott potatisstomp eller varför inte en god baguette?
Ingredienser
1
st
fänkål, tunt skivad
1
st
morot, strimlad
8
st
sparris
1
st
citron i tunna skivor
1
dl
vitt vin eller utblandad fiskbuljong
färsk dill
salt och peppar
4
msk
smör
4
st
ark bakplåtspapper & folie