Ingredienser
Lax:
1
liter
vatten
1/2
dl
salt
1/2
msk
strösocker
Sallad:
1
st
salladshuvud
1
st
schalottenlök
1
knippe persilja
Gräddressing:
2
dl
vispgrädde
3
msk
pressad citron
1 nypa strösocker
salt, svartpeppar ur kvarn
Förberedelser
- Dela fiskfiléerna längs med på mitten och lägg i en ugnsform med kant
- Koka upp vatten, salt och socker till en lag
- Häll lagen varm över fisken och täck formen snabbt med plastfolie. Låt svalna och ställ in i kyl
- Tillaga haricot vertes enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka schalottenlöken och persiljan
- Skölj salladen och bryt ner i bitar
- Rör ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något av syran i citronsaften. Smaksätt med salt och peppar
- Vänd runt haricot verts, lök, persilja och sallad i dressingen
- Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricots vertes
Findus tipsar!
Servera med kokt potatis för en matigare måltid.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
470
35
26
12
3