Förberedelser
- Dela fiskfiléerna längs med på mitten och lägg i en ugnsform med kant
- Koka upp vatten, salt och socker till en lag
- Häll lagen varm över fisken och täck formen snabbt med plastfolie. Låt svalna och ställ in i kyl
- Tillaga haricot vertes enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka schalottenlöken och persiljan
- Skölj salladen och bryt ner i bitar
- Rör ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något av syran i citronsaften. Smaksätt med salt och peppar
- Vänd runt haricot verts, lök, persilja och sallad i dressingen
- Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricots vertes
Dricks!
Servera med kokt potatis för en matigare måltid.
Ingredienser
Ingredienslista
Lax:
500
g
1
liter
vatten
1/2
dl
Salt
1/2
msk
strösocker
Sallad:
250
g
haricots verts
1
st
salladshuvud
1
st
schalottenlök
1
knippe persilja
Gräddressing:
2
dl
vispgrädde
3
msk
pressad citron
1 nypa strösocker
salt, svartpeppar ur kvarn