Inkokt lax med gräddmarinerade haricots verts

Inkokt lax
15 min
förberedelsetid
35 min
tillagningstid
4
Serveringar

Inkokt lax med gräddiga haricots verts

Många gillar fisk då det är nyttigt och enkelt att få till en god måltid. Det är också många som gärna vill äta fisk oftare. Här är ett tips på ett enkla laxrecept med gräddmarinerade haricots verts.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelser

  1. Dela fiskfiléerna längs med på mitten och lägg i en ugnsform med kant
  2. Koka upp vatten, salt och socker till en lag
  3. Häll lagen varm över fisken och täck formen snabbt med plastfolie. Låt svalna och ställ in i kyl
  4. Tillaga haricot vertes enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka schalottenlöken och persiljan
  5. Skölj salladen och bryt ner i bitar
  6. Rör ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något av syran i citronsaften. Smaksätt med salt och peppar
  7. Vänd runt haricot verts, lök, persilja och sallad i dressingen
  8. Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricots vertes

Dricks!

  • Servera med kokt potatis för en matigare måltid.

Ingredienser

Ingredienslista

 
Lax:
500 
g
 
1 
liter
 
vatten
1/2 
dl
 
Salt
1/2 
msk
 
strösocker
 
Sallad:
250 
g
 
haricots verts
1 
st
 
salladshuvud
1 
st
 
schalottenlök
1  
knippe persilja
 
Gräddressing:
2 
dl
 
vispgrädde
3 
msk
 
pressad citron
 
1 nypa strösocker
 
salt, svartpeppar ur kvarn

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält