Kryddig torsk med tabbouleh

Kryddig torsk med tabbouleh
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Kryddig torsk med smak av Mellanöstern

Med smak från Mellanöstern! Varför inte göra en god torskmiddag med tabbouleh? Tabbouleh är en sallad med persilja som bas som passar till mycket. Servera med en limeyoghurt som pricken över i:et.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelser

    Kryddig torsk:

    1. Tina torsken.
    2. Vänd fisken i blandningen och stek i olja i stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
    3. Blanda de torra kryddorna med ströbrödet.

    Tabbouleh:

    1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning.
    2. Skala och hacka lök.
    3. Skär tomat och gurka i tärningar.
    4. Hacka persilja och blanda med lök, tomat, gurka, salt och peppar.

    Limeyoghurt:

    1. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
    2. Rör ihop limeskal och limesaft med honung och yoghurt.
    3. Smaka av med salt och peppar.

    Dricks!

    • Inte sugen på limeyoghurt? Prova att göra en fräsch myntasås istället!

    Ingredienser

    Ingredienslista

    Kryddig torsk:
    600 
    g
     
    Torskfilé MSC
    1 1/2 
    krm
     
    Paprikapulver
    1 1/2 
    krm
     
    Spiskummin
    1 
    krm
     
    Kanel
    1 
    krm
     
    Chilipulver
    2 
    krm
     
    Salt
    1/2 
    dl
     
    ströbröd
    1,5 
    msk
     
    olja
    Tabbouleh:
    4 
    portioner
     
    Bulgur eller annat gryn
    1 
    st
     
    Tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
    1 
    st
     
    rödlök
    1 1/2 
    st
     
    tomat
    1 
    st
     
    gurka
    1 
    Kruka persilja
    1/2 
    tsk
     
    Salt
    1,5 
    krm
     
    svartpeppar
    Limeyoghurt:
    1/2 
    lime
    1/2 
    msk
     
    Honung
    1 
    dl
     
    Matyoghurt

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält