Förberedelser
Kryddig torsk:
- Tina torsken.
- Vänd fisken i blandningen och stek i olja i stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
- Blanda de torra kryddorna med ströbrödet.
Tabbouleh:
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning.
- Skala och hacka lök.
- Skär tomat och gurka i tärningar.
- Hacka persilja och blanda med lök, tomat, gurka, salt och peppar.
Limeyoghurt:
- Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
- Rör ihop limeskal och limesaft med honung och yoghurt.
- Smaka av med salt och peppar.
Dricks!
Inte sugen på limeyoghurt? Prova att göra en fräsch myntasås istället!
Ingredienser
Ingredienslista
Kryddig torsk:
600
g
Torskfilé MSC
1 1/2
krm
Paprikapulver
1 1/2
krm
Spiskummin
1
krm
Kanel
1
krm
Chilipulver
2
krm
Salt
1/2
dl
ströbröd
1,5
msk
olja
Tabbouleh:
4
portioner
Bulgur eller annat gryn
1
st
Tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
1
st
rödlök
1 1/2
st
tomat
1
st
gurka
1
Kruka persilja
1/2
tsk
Salt
1,5
krm
svartpeppar
Limeyoghurt:
1/2
lime
1/2
msk
Honung
1
dl
Matyoghurt