Förberedelser
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 250 grader med extra grill.
Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en lätt trögflytande sås.
Dela laxen i stora bitar och lägg upp i en ugnsform och pensla laxen med såsen.
Koka vaxbönorna enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla sedan morot, lök och rättika tunt, dela vaxbönorna på längden.
Lägg alltsammans i en skål och tillsätt mandel, pressa över limejuice och olivolja.
Smaksätt med salt och peppar.
Sätt in laxen i ugnen och stek i ca 5-6 minuter så att den blir genomgrillad.
Servera den ugnsbakade laxen tillsammans med bönsalladen och jasminris.
Dricks!
Inte sugen på ris? Rätten funkar minst lika bra med nudlar!
Ingredienser
Ingredienslista
Sallad
1/2
paket
Vaxbönor
2
Morötter
1
bit färsk rättika, ca 10 cm
1
lime
1/2
rödlök
3
msk
olivolja
1
dl
Rostade mandelflakes
Salt och svartpeppar
500
g
4
portioner
jasminris
Glaze
1
dl
Japansk ljus soja
1
dl
mirin
1/2
dl
honung
2
msk
vitvinsvinäger
1,5
msk
hackad chili
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
Smakfulla alternativ
Citrongrillad lax med ärt-tahini och squash
30 min
Grillad lax med örttäcke & blomkålscouscous
25 min
Grillade laxspett med nordiskt ris, grön sparris & dill
35 min
Karibisk laxsallad med glasnudlar
30 min
Inkokt lax med gräddmarinerade haricots verts
50 min
Laxpasta med basilika, tomater och ärter
20 min
Middag på en plåt med lax och sparris
27 min
Laxtacos med heta smaker i Tex Mex stil
25 min