Lax Yakitori med jasminris

Lax Yakitori med sallad av vaxbönor, morot och rostad mandel
15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Lax med japanska smaker

Denna lax i ugn med japanska smaker serveras med jasminris. Till den ugnsbakade laxen servera gärna en sallad med vaxbönor, krispiga färgglada morötter, rättika, rödlök och rostade mandelflakes.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 250 grader med extra grill.
  3. Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en lätt trögflytande sås.

  4. Dela laxen i stora bitar och lägg upp i en ugnsform och pensla laxen med såsen.

  5. Koka vaxbönorna enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla sedan morot, lök och rättika tunt, dela vaxbönorna på längden.

  6. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt mandel, pressa över limejuice och olivolja.

  7. Smaksätt med salt och peppar.

  8. Sätt in laxen i ugnen och stek i ca 5-6 minuter så att den blir genomgrillad.

  9. Servera den ugnsbakade laxen tillsammans med bönsalladen och jasminris.

Dricks!

  • Inte sugen på ris? Rätten funkar minst lika bra med nudlar!

Ingredienser

Ingredienslista

Sallad
1/2 
paket
 
Vaxbönor
2 
Morötter
1 
bit färsk rättika, ca 10 cm
1 
lime
1/2 
rödlök
3 
msk
 
olivolja
1 
dl
 
Rostade mandelflakes
Salt och svartpeppar
500 
g
 
4 
portioner
 
jasminris
Glaze
1 
dl
 
Japansk ljus soja
1 
dl
 
mirin
1/2 
dl
 
honung
2 
msk
 
vitvinsvinäger
1,5 
msk
 
hackad chili

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält