Lax Yakitori med jasminris

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Lax Yakitori med jasminris

Lax med japanska smaker

Denna lax i ugn med japanska smaker serveras med jasminris. Till den ugnsbakade laxen servera gärna en sallad med vaxbönor, krispiga färgglada morötter, rättika, rödlök och rostade mandelflakes.

 

 

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Sallad
1/2 
paket 
förpackningsomslag spänstiga vaxbönor
2 
Morötter
1 
bit färsk rättika, ca 10 cm
1 
lime
1/2 
rödlök
3 
msk 
olivolja
1 
dl 
Rostade mandelflakes
Salt och svartpeppar
4 
portioner 
jasminris
Glaze
1 
dl 
Japansk ljus soja
1 
dl 
mirin
1/2 
dl 
honung
2 
msk 
vitvinsvinäger
2 
msk 
1,5 
msk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili

Förberedelser

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 250 grader med extra grill.
  3. Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en lätt trögflytande sås.

  4. Dela laxen i stora bitar och lägg upp i en ugnsform och pensla laxen med såsen.

  5. Skala och strimla morot, lök och rättika tunt, dela vaxbönorna på längden.

  6. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt mandel, pressa över limejuice och olivolja.

  7. Smaksätt med salt och peppar.

  8. Sätt in laxen i ugnen och stek i ca 5-6 minuter så att den blir genomgrillad.

  9. Servera den ugnsbakade laxen tillsammans med bönsalladen och jasminris.

Findus tipsar!

Inte sugen på ris? Rätten funkar minst lika bra med nudlar!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
655
32
31
58
5