Ingredienser
Sallad
2
Morötter
1
bit färsk rättika, ca 10 cm
1
lime
1/2
rödlök
3
msk
olivolja
1
dl
Rostade mandelflakes
Salt och svartpeppar
500
g
4
portioner
jasminris
Glaze
1
dl
Japansk ljus soja
1
dl
mirin
1/2
dl
honung
2
msk
vitvinsvinäger
1,5
msk
hackad chili
Förberedelser
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 250 grader med extra grill.
Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en lätt trögflytande sås.
Dela laxen i stora bitar och lägg upp i en ugnsform och pensla laxen med såsen.
Koka vaxbönorna enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla sedan morot, lök och rättika tunt, dela vaxbönorna på längden.
Lägg alltsammans i en skål och tillsätt mandel, pressa över limejuice och olivolja.
Smaksätt med salt och peppar.
Sätt in laxen i ugnen och stek i ca 5-6 minuter så att den blir genomgrillad.
Servera den ugnsbakade laxen tillsammans med bönsalladen och jasminris.
Findus tipsar!
Inte sugen på ris? Rätten funkar minst lika bra med nudlar!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
655
32
31
58
5