Provencalsk fiskgryta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Provencalsk fiskgryta

En fransk inspirerad fiskgryta smaksatt med saffran

Fiskgryta är god och bra mat och den här Provencalska fiskgrytan är inget undantag. Lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök får sällskap av chili, saffran, vin & tomater och allt detta goda får sjuda tillsammans. Färgrik och smakrik är bara förnamnet och precis innan serveringen lägger du i Findus Torskrygg och toppar med ytterligare en färgklick i form av persilja. Till provencalsk fiskgryta rekommenderar vi ett riktigt gott surdegsbröd. Doppa brödet i fiskgrytan och låt det ta till sig av de fantastiska smakerna.

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

300 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
1 
msk 
olivolja
1/2 
gul lök
1 
vitlöksklyfta
75 
g 
potatis
150 
g 
morötter
75 
g 
fänkål
4 
dl 
Matlagningsvin
1/2 
dl 
Matlagningsgrädde
3 
dl 
grönsaksbuljongtärning
1 
msk 
tomatpuré
1 (75g) 
Stor tomat
1 (à 0,5g) 
paket 
Saffran
1/2 (15 g) 
paket 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
1/2-1 
msk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
Salt och svartpeppar efter smak
4 
grova skivor gott surdegsbröd

Förberedelser

  1. Tina torskrygg och dela filéerna i mindre bitar.
  2. Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor.
  3. Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg.
  4. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.

  5. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.
  6. Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
  7. Smaka av och tillsätt salt & peppar efter egen smak.

Findus tipsar!

Servera grytan med ett gott surdegsbröd!