Provencalsk fiskgryta

Gourmetbitar gryta
15 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

En fransk inspirerad fiskgryta smaksatt med saffran

Fiskgryta slår aldrig fel och denna härliga Provencalska fiskgryta är inget undantag. Fullproppad med goda grönsaker. Precis innan servering adderas vår torskrygg. Toppa grytan med lite persilja.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelser

  1. Tina torskrygg och dela filéerna i mindre bitar.
  2. Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor.
  3. Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg.
  4. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.

  5. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.
  6. Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
  7. Smaka av och tillsätt salt & peppar efter egen smak.

Dricks!

  • Servera grytan med ett gott surdegsbröd!

Ingredienser

Ingredienslista

420 
g
 
Torskryggfilé MSC
1 
msk
 
olivolja
1/2 
gul lök
1 
vitlöksklyfta
75 
g
 
potatis
150 
g
 
morötter
75 
g
 
fänkål
4 
dl
 
Matlagningsvin
1/2 
dl
 
Matlagningsgrädde
3 
dl
 
grönsaksbuljongtärning
1 
msk
 
tomatpuré
1 (75g) 
Stor tomat
1 (à 0,5g) 
paket
 
saffran
15 
g
 
persilja
1/2-1 
msk
 
hackad chili
Salt och svartpeppar efter smak
4 
grova skivor gott surdegsbröd

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält