15 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar
Förberedelser
- Tina torskrygg och dela filéerna i mindre bitar.
- Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor.
- Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg.
Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.
- Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.
- Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
- Smaka av och tillsätt salt & peppar efter egen smak.
Dricks!
Servera grytan med ett gott surdegsbröd!
Ingredienser
Ingredienslista
420
g
Torskryggfilé MSC
1
msk
olivolja
1/2
gul lök
1
vitlöksklyfta
75
g
potatis
150
g
morötter
75
g
fänkål
4
dl
Matlagningsvin
1/2
dl
Matlagningsgrädde
3
dl
grönsaksbuljongtärning
1
msk
tomatpuré
1 (75g)
Stor tomat
1 (à 0,5g)
paket
saffran
15
g
persilja
1/2-1
msk
hackad chili
Salt och svartpeppar efter smak
4
grova skivor gott surdegsbröd