Pulled torskfilé i briochebröd med spicy majjo och avocadostomp

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pulled torskfilé i briochebröd med spicy majjo och avocadostomp

Pulled på torskfilé

En variant på fisk i briochebröd med het majjo och avocadostomp.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
st 
förpackningsomslag torskfilé
2 
msk 
smör, till stekning
4 
st 
korvbröd, brioche
4 
st 
romansalladsblad
Het majjo:
1,5 
msk 
creme fraiche
1 
tsk 
sriracha, het chilisås
1 
msk 
tomatpuré
1 
msk 
dijonsenap
2 
msk 
olivolja
2 
msk 
vatten
salt och peppar
Avokadostomp:
1 
st 
avokado
1 
dl 
creme fraiche
1 
st 
lime, rivet skal
salt och peppar

Förberedelser

  1. Blanda såsen och stompet under tiden du steker torsken gyllenbrun på meddelhög värme.

  2. Strimla romansalladen fint och lägg i botten på bröden.

  3. Fyll bröden med avocadostompet och dra torskfiléerna till strimlor. Fördela all fiskfilé och lägg dem överst.

  4. Avsluta med den heta majjo-såsen och dekorera lite lätt med salladen.

Findus tipsar!

Dekorera gärna med någon god plockad ört.