Sprödbakad torsk med ärthummus i hjärtsallad

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Sprödbakad torsk med ärthummus i hjärtsallad

Panerad fisk på buffén

En perfekt förrätt eller som plock på buffén. Omtyckt av både små och stora.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
Förpackning Findus Sprödbakade torskfiléer
4 
st 
rädisor
0,5 
msk 
olivolja
1 
tsk 
Findus våra finste Dill förpackning
8 
st 
hjärtsalladsblad/små salladsblad
Ärthummus:
1,25 
dl 
Findus Svenska ärter förpackning
0,5 
st 
vitlöksklyfta
1 
tsk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
50 
g 
kesella
1 
msk 
färsk mynta
0,5 
st 
lime
1 
msk 
olivolja
salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.

  2. Mixa ärter med skalad vitlök, kesella, mynta, pressad lime och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skiva rädisorna tunt på mandolin eller med kniv och lägg i kallt vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och blanda med olivolja och hackad dill.

  4. Lägg fisken i sköljda salladsblad, lägg på ärthummus och toppa med rädisorna.

Findus tipsar!

Byt ut fredagstacosen mot panerad fisk i salladsblad. Servera med grönsaksfavoriterna och olika typer av röror.