Ingredienser
Förberedelser
Fisk
- Ta fram fisken ur frysen och låt tina. (Det går utmärkt att lägga förpackningen i en bunke med kallt vatten, fisken tinar då på ca. 30 minuter).
- När fisken tinat, lägg upp den på en tallrik och salta och peppra efter tycke och smak.
Värm upp ugnen på varmluft till 150 grader.
- Värm upp en stekpanna tillsammans med smöret och oljan på medelhög värme på spisen. När smöret slutat bubbla går det bra att lägga i fisken.
- Stek fisken i ca 2-3 minuter på vardera sida.
- Tillaga torskryggen i ugnen i ca 5-6 minuter, tills fisken når en innertemperatur på 52°C i mitten av filén.
- Lägg sedan över fisken i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper.
Servering
- Servera torskryggen tillsammans med schalottenlökstekt haricots verts och kokt potatis.
Findus tipsar!
Är värmen på stekpannan för låg när du steker fisken, kommer vattnet som frigörs från fisken inte att dunsta och fisken blir kokt istället för stekt. För hög värme kommer istället göra att fisken bränner fast.
Laktosfri:
Gör rätten laktosfri genom att byta ut smöret till laktosfritt smör.
Mjölkfri:
Gör rätten mjölkfri genom att byta ut smöret till mjölkfritt smör.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!