Ingredienser
2
st
vitlöksklyftor
2
st
schalottenlökar
2
st
lime
25
g
Ingefära
800
ml
kokosmjölk
3
dl
vatten
1
dl
koriander
1
dl
persilja
1
tsk
gurkmeja
några droppar tabasco
1
tsk
Salt
olivolja och smör till stekning
Förberedelser
- Skala och finhacka vitlök och schalottenlök
- Skär och portionera torskrygg i grova bitar
- Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk
- Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta., låt koka ihop i ca 6-8 minuter
Lägg i torskbitarna och låt soppan sjuda lugnt i ytterligare 5-7 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar.
- Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco
Findus tipsar!
Servera gärna med lite bröd.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
740
52
44
24
5