Thaisoppa med torsk, ingefära och lime

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Thaisoppa med torsk, ingefära och lime

Thaisoppa med asiatiska smaker med torsk, ingefära och lime

Enkel och god fisksoppa som går snabbt att laga.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

800 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
2 
st 
vitlöksklyftor
2 
st 
schalottenlökar
2 
st 
lime
25 
g 
Ingefära
800 
ml 
kokosmjölk
3 
dl 
vatten
1 
paket 
Förpackning Findus Våra finaste koriander
1 
paket 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
1 
tsk 
gurkmeja
några droppar tabasco
1 
tsk 
salt
olivolja och smör till stekning

Förberedelser

  1. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök
  2. Skär och portionera torskrygg i grova bitar
  3. Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk
  4. Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta., låt koka ihop i ca 6-8 minuter
  5. Lägg i torskbitarna och låt soppan sjuda lugnt i ytterligare 5-7 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar.

  6. Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco