Torsk med stekt grönkål och saffransmajonnäs

Bitar av torskfilé blandat med stekt grönkål och klickar av saffransmajonnäs
20 min
förberedelsetid
40 min
tillagningstid
4
Serveringar

Julig torskfilé med ugnsbakade tomater

Testa detta fantastiska julrecept med torsk serverad på en bädd av grönkål, ugnsbakade tomater och en härlig saffransmajonnäs. Denna rätt kommer bli en självklarhet på julbordet!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt, ringla över olja och balsamvinäger. Strö över socker, salt och peppar. Sätt in ugnen och låt stå i ca 30-40 minuter.

  3. Lägg upp torskfilén i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

  4. Stek grönkålen tills vätskan har kokats bort, vänd därefter i spenaten. Salta och peppra.

  5. Blanda ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.

  6. Lägg upp grönkål- och spenatblandningen på ett fat. Dela torsken i bitar och sprid ut den tillsammans med tomaterna på grönkåls- och spenatbädden. Spritsa eller klicka ut saffransmajonnäsen.

Dricks!

  • För att göra rätten till en huvudrätt går det utmärkt att servera pressad potatis och en lätt sallad till.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

240 
g
 
Torskfilé MSC
1 
msk
 
rapsolja
salt och peppar
Ugnsbakade tomater:
80 
g
 
körsbärstomater
1 
msk
 
socker
1 
msk
 
rapsolja
1 
msk
 
balsamvinäger
salt och peppar
Grönkåls- och spenatblandning:
120 
g
 
Hackad Grönkål
80 
g
 
spenat, färsk
salt och peppar
Saffransmajonnäs:
0,75 
dl
 
Äkta Majonnäs, burk
0,5 
msk
 
apelsinskal
0,25 
g
 
saffran
salt

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält