Förberedelser
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela tomaterna och lägg dem på en plåt, ringla över olja och balsamvinäger. Strö över socker, salt och peppar. Sätt in ugnen och låt stå i ca 30-40 minuter.
Lägg upp torskfilén i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Stek grönkålen tills vätskan har kokats bort, vänd därefter i spenaten. Salta och peppra.
Blanda ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.
Lägg upp grönkål- och spenatblandningen på ett fat. Dela torsken i bitar och sprid ut den tillsammans med tomaterna på grönkåls- och spenatbädden. Spritsa eller klicka ut saffransmajonnäsen.
Dricks!
För att göra rätten till en huvudrätt går det utmärkt att servera pressad potatis och en lätt sallad till.
Om du föredrar torskrygg framför torskfillé rekommenderar vi vårt recept Rimmad torsk på grönkål.