Torskburgare med lax, vitlökscrème och kålsallad

Fiskburgare
25 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Krispig torskburgare med lax, vitlökscrème och kålsallad

Dags att experimentera? Prova våra fiskburgare på torsk och lax, serverad med persilja- & vitlökscrème och kålsallad. Perfekt att slänga på grillen i sommar och servera med krispiga rotfruktsstrips.

 

Förberedelser

  1. Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.
  2. Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs. 
  3. Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge så att fisken behåller sin saftighet.
  4. Gör en vitlökscréme under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en liten skål. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.

  5. Rosta eller stek hastigt i olivolja två tjocka skivor av surdegsbrödet per person. 
     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     
  6. Lägg ihop fiskburgarna med vitlökscreme och kålsallad. Servera direkt för att behålla krispen. 

Tips!

  • Servera gärna med friterade sötpotatis pommes till för att göra middagen komplett.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

400 
g
 
Torskfilé MSC
250 
g
 
2 
st
 
äggulor
1 
msk
 
citronjuice
salt och vitpeppar
1 surdegsbaguette eller 4 bullar
Tillbehör:
1/4 
huvud spetskål
1 
morötter
1 
nypa socker
saften av ½ citron
Sås:
200 
g
 
Philadelphiaost
1 
dl
 
naturell yoghurt
30 
g
 
persilja
2 
st
 
skalade vitlöksklyftor
1 
tsk
 
Dijonsenap
salt och vitpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält