25 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar
Krispig torskburgare med lax, vitlökscrème och kålsallad
Dags att experimentera? Prova våra fiskburgare på torsk och lax, serverad med persilja- & vitlökscrème och kålsallad. Perfekt att slänga på grillen i sommar och servera med krispiga rotfruktsstrips.
Förberedelser
- Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.
- Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs.
- Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge så att fisken behåller sin saftighet.
Gör en vitlökscréme under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en liten skål. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.
- Rosta eller stek hastigt i olivolja två tjocka skivor av surdegsbrödet per person.
- Lägg ihop fiskburgarna med vitlökscreme och kålsallad. Servera direkt för att behålla krispen.
Tips!
Servera gärna med friterade sötpotatis pommes till för att göra middagen komplett.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
400
g
Torskfilé MSC
250
g
2
st
äggulor
1
msk
citronjuice
salt och vitpeppar
1 surdegsbaguette eller 4 bullar
Tillbehör:
1/4
huvud spetskål
1
morötter
1
nypa socker
saften av ½ citron
Sås:
200
g
Philadelphiaost
1
dl
naturell yoghurt
30
g
persilja
2
st
skalade vitlöksklyftor
1
tsk
Dijonsenap
salt och vitpeppar