Ingredienser
250
g
2
st
äggulor
1
msk
citronjuice
salt och vitpeppar
1 surdegsbaguette eller 4 bullar
Tillbehör:
1/4
huvud spetskål
1
morötter
1
nypa socker
saften av ½ citron
Sås:
200
g
Philadelphiaost
1
dl
naturell yoghurt
30
g
persilja
2
st
skalade vitlöksklyftor
1
tsk
Dijonsenap
salt och vitpeppar
Förberedelser
- Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.
- Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs.
- Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge så att fisken behåller sin saftighet.
Gör en vitlökscréme under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en liten skål. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.
- Rosta eller stek hastigt i olivolja två tjocka skivor av surdegsbrödet per person.
- Lägg ihop fiskburgarna med vitlökscreme och kålsallad. Servera direkt för att behålla krispen.
Findus tipsar!
Servera gärna med friterade sötpotatis pommes till för att göra middagen komplett.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
435
25
36
15
3