Ingredienser
havssalt och vitpeppar
200
g
Mascarpone
1
st
schalottenlök
50
g
riven Västerbottenost
havssalt och vitpeppar
700
g
skalad potatis
2
st
äggulor
25
g
smör
3
msk
rapsolja
1
krm
riven muskotnöt
Förberedelser
Sätt ugnen på 220 grader.
- Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och olja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
- Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanten av en ugnssäker form.
- Tina torskryggen och lägg ner i formen. Salta.
- Hacka schalottenlök och fräs i olivolja med tinad, stuvad spenat, ärter och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Fördela spenatstuvningen över fisken och avsluta med riven ost.
- Gratinera i ugn under ca 20-25 minuter tills den har fått fin färg och fisken känns mjuk.
Findus tipsar!
Testa en sparrissallad som tillbehör, en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad och går fort.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
648
37
39
37
8