Ugnsgrillad torskrygg med Bulgurmix

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
4 
msk
 
olivolja
salt och peppar
800 
g
 
Örtolja:
2 
st
 
vitlök, klyfta
12 
g
 
citronsaft
1 
dl
 
olivolja
30 
g
 
timjan, färsk
1 
tsk
 
chiliflakes

Förberedelser

Timjan och vitlöksolja

  1. Hacka timjan, skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken tillsammans med chiliflakes. Sänk värmen och rör om till vitlöken har fått lite färg, då lägger du även i den hackade timjan. Ta genast av oljan från värmen och häll över i annat kärl. Rör ner citronsaften och låt svalna.

Servering

  1. Servera tillagad Bulgurmix på en tallrik tillsammans med torsken och häll försiktigt över örtoljan på fisken.

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Tina och torka av torsken, pensla sedan med olja. Stek fisken i stekpanna till den har fått en fin stekyta.

  2. Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra. Sätt in fisken i ugnen i ca 10 minuter till att den är klar.

  3. Tillaga grönsaksmix Bulgur, zucchini & kikärter enligt anvisningar på förpackning.

     

Findus tipsar!

Går lika bra att servera med ASC-certifierad laxfilé.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
659
45
31
30
7