Ugnsbakad lax med misoglace och nudelsallad

40 min
förberedelsetid
4
Serveringar
Upptäck ugnsbakad lax med misoglace och nudelsallad – ett smakrikt fiskrecept perfekt för vardag eller helg. Snabbt, enkelt och fullpackat med smak!

Förberedelser

  1. Tina laxen.
  2. Blanda miso, honung, soja och sesamolja till en glace.
  3. Pensla laxen och strö på sesamfrö och baka i ugn på 200 grader/180 grader varmluft i cirka 15 minuter.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning, spola kalla i vatten.
  5. Blanda nudlarna med grönsaker och limejuice.
  6. Blanda majonäs med sesamolja och salt. Blanda ner i nudelsalladen.
  7. Toppa med lax och koriander.

Tips!

  • Vill du variera din bowl? Prova toppa med furikake (japansk kryddblandning), kimchi eller varför inte sockerärtor eller avokado?

Ingredienser

2 
msk
 
ljus misopasta
1 
msk
 
honung
1 
msk
 
soja
1 
tsk
 
sesamolja
2 
msk
 
sesamfrö
Nudelsallad
200 
g
 
ris eller äggnudlar
1 
st
 
strimlad morot
1 
bit gurka, skivad eller strimlad
2 
dl
 
edamamebönor
½ 
st
 
finstrimlad chili
½ 
st
 
lime
½ 
st
 
kruka koriander
4 
msk
 
majonäs
½ 
msk
 
sesamolja
salt

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält