
40 min
förberedelsetid
4
Serveringar
Upptäck
ugnsbakad lax med misoglace och nudelsallad – ett smakrikt
fiskrecept perfekt för vardag eller helg. Snabbt, enkelt och fullpackat med
smak!
Förberedelser
- Tina laxen.
- Blanda miso, honung, soja och sesamolja till en glace.
- Pensla laxen och strö på sesamfrö och baka i ugn på 200 grader/180 grader varmluft i cirka 15 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisning, spola kalla i vatten.
- Blanda nudlarna med grönsaker och limejuice.
- Blanda majonäs med sesamolja och salt. Blanda ner i nudelsalladen.
- Toppa med lax och koriander.
Tips!
- Vill du variera din bowl? Prova toppa med furikake (japansk kryddblandning), kimchi eller varför inte sockerärtor eller avokado?
Ingredienser
2
msk
ljus misopasta
1
msk
honung
1
msk
soja
1
tsk
sesamolja
2
msk
sesamfrö
Nudelsallad
200
g
ris eller äggnudlar
1
st
strimlad morot
1
bit gurka, skivad eller strimlad
2
dl
edamamebönor
½
st
finstrimlad chili
½
st
lime
½
st
kruka koriander
4
msk
majonäs
½
msk
sesamolja
salt