10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar
Saftig torskrygg med sötpotatis, ärter och chili
Vilken färg- och smaksensation denna härliga fiskrätt är! Saftig och god med mycket röror. Serverar du denna ugnsbakade torskrygg med chili- & ärtröra samt sötpotatisröra ikväll?
Förberedelser
- Värm ugnen till 150°C.
- Tina torskryggarna, pensla med oljan, salta och peppra. Lägg torskryggen på ett ugnssäkert fat.
- Sätt in torsken i ugnen 6-8 minuter innan servering för bästa resultat och låt fiskinnertemperaturen stiga till 52°C i centrum.
ÄRTRÖRA:
- Smaksätt ärtröran med salt, peppar, limejuice och gärna lite mynta.
- Tina ärterna, spara en del för dekorationen. Mixa resten med 1 klyfta vitlök, 1 tsk hackad röd chili och 1 msk Smetana.
SÖTPOTATISRÖRAN:
- Koka sötpotatisen, pressa den, vispa och smaksätt med buljong, salt och peppar.
Tips!
Toppa gärna rätten med lite färsk dill!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
2
förpackning
Torskryggfilé MSC
salt och nymalt vitpeppar
2
msk
olja
CHILI- & ÄRTRÖRA:
300
g
Svenska Ärter
1
st
vitlöksklyfta
1-2
tsk
hackad chili
1
msk
Smetana
Salt och peppar
1-2
tsk
limejuice
1
msk
färsk mynta
SÖTPOTATISRÖRA:
700
g
sötpotatis
3
msk
grönsaksbuljong
salt och nymalt vitpeppar