Torskrygg med chili- & ärtröra samt sötpotatisröra

Ugnsbakad torskrygg med chili/ärtröra och sötpotatisröra
10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Saftig torskrygg med sötpotatis, ärter och chili

Vilken färg- och smaksensation denna härliga fiskrätt är! Saftig och god med mycket röror. Serverar du denna ugnsbakade torskrygg med chili- & ärtröra samt sötpotatisröra ikväll?

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Tina torskryggarna, pensla med oljan, salta och peppra. Lägg torskryggen på ett ugnssäkert fat.
  3. Sätt in torsken i ugnen 6-8 minuter innan servering för bästa resultat och låt fiskinnertemperaturen stiga till 52°C i centrum.

ÄRTRÖRA:

  1. Smaksätt ärtröran med salt, peppar, limejuice och gärna lite mynta.
  2. Tina ärterna, spara en del för dekorationen. Mixa resten med 1 klyfta vitlök, 1 tsk hackad röd chili och 1 msk Smetana.

SÖTPOTATISRÖRAN:

  1. Koka sötpotatisen, pressa den, vispa och smaksätt med buljong, salt och peppar.

Tips!

  • Toppa gärna rätten med lite färsk dill!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
salt och nymalt vitpeppar
2 
msk
 
olja
CHILI- & ÄRTRÖRA:
300 
g
 
Svenska Ärter
1 
st
 
vitlöksklyfta
1-2 
tsk
 
hackad chili
1 
msk
 
Smetana
Salt och peppar
1-2 
tsk
 
limejuice
1 
msk
 
färsk mynta
SÖTPOTATISRÖRA:
700 
g
 
sötpotatis
3 
msk
 
grönsaksbuljong
salt och nymalt vitpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält