Ingredienser
salt och nymalt vitpeppar
2
msk
olja
CHILI- & ÄRTRÖRA:
1
st
vitlöksklyfta
1-2
tsk
hackad chili
1
msk
Smetana
Salt och peppar
1-2
tsk
limejuice
1
msk
färsk mynta
SÖTPOTATISRÖRA:
700
g
sötpotatis
3
msk
grönsaksbuljong
salt och nymalt vitpeppar
Förberedelser
ÄRTRÖRA:
- Smaksätt ärtröran med salt, peppar, limejuice och gärna lite mynta.
- Tina ärterna, spara en del för dekorationen. Mixa resten med 1 klyfta vitlök, 1 tsk hackad röd chili och 1 msk Smetana.
SÖTPOTATISRÖRAN:
- Koka sötpotatisen, pressa den, vispa och smaksätt med buljong, salt och peppar.
- Värm ugnen till 150°C.
- Tina torskryggarna, pensla med oljan, salta och peppra. Lägg torskryggen på ett ugnssäkert fat.
- Sätt in torsken i ugnen 6-8 minuter innan servering för bästa resultat och låt fiskinnertemperaturen stiga till 52°C i centrum.
Findus tipsar!
Toppa gärna rätten med lite färsk dill!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
672
29
37
61
9