15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Saftig torsk med kål och ärtsås
Vi är torsk på Ebba-ärter och här har vi ännu ett fantastiskt fiskrecept. Vad sägs om en ugnsbakad torskrygg på en bädd av rostad spets- och grönkål tillsammans med het ärtsås.
Förberedelser
- Tina fisken.
- Värm ugnen till 180°C.
- Koka upp ingredienserna till såsen och mixa med en mixer till sås.
- Krydda torskfiléerna med salt & peppar samt pensla med lite olja. Lägg dem på ett ugnfast fat.
- Rosta grönsakerna utom ärterna i 5-7 min. Salta & peppra efter smak och tillsätt ärterna sist.
- Sätt också in torsken i ugnen ca 5-7 min.
- Lägg upp torsken på grönsaksblandningen och fördela såsen över rätten.
Tips!
Servera gärna med ett gott bröd.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
2
förpackning
Torskryggfilé MSC
1
dl
Svenska Små fina Ärter
1-2
st
vitlöksklyfta
2
dl
Finstrimlad spetskål
2
dl
Hackad Grönkål
1/2
dl
persilja
2
msk
Olja/smör
Salt och peppar
Sås:
2
dl
Svenska Ärter
2
dl
grädde
1/2-1
msk
hackad chili
1/2
Buljongtärning