Fiskburritos med tomatsalsa och guacamole

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fiskburritos med tomatsalsa och guacamole

Låt dig inspireras av våra goda recept med panerad fisk! Får vi fresta med detta härliga recept på fiskburrito med panerad fisk, tomatsalsa och mexikansk guacamole - lika enkelt att tillaga som vår fisk tacos men visst känns det läckert och annorlunda? 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
Förpackning Findus Frasiga fiskpinnar
1 
förpackning 
majs i skål och majskolv
Ett tortillabröd per person
Strimlad isbergssallad
Tomatsalsa (se recept nedan)
Guacamole (se recept nedan)
TOMATSALSA:
4 
st 
tomater
1-2 
st 
röd spansk chili
1 
tsk 
oregano
1-2 
st 
vitlöksklyftor
2 
tsk 
spiskummin
2 
tsk 
pressad limejuice
1 
msk 
äppelcidervinäger
½ 
tsk 
salt
1 
tsk 
svartpeppar
2 
msk 
Förpackning Findus Våra finaste koriander
1 
tsk 
chilipulver
GUACAMOLE:
3 
st 
avokado
 mogna
1 
msk 
pressad limejuice
1 
st 
finriven vitlöksklyfta
½ 
st 
urkärnad finhackad chili
1 
st 
stor grovhackad tomat
Salt och peppar
1 
dl 
crème fraiche (om man vill dryga ut)
½ 
kruka hackad koriander (om man tycker om det)

Förberedelser

  1. Värm fiskpinnarna i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Fyll tortillabröd med strimlad isbergssallad, majs, din egengjorda tomatsalsa och guacamole.

  3. Lägg i de varma fiskpinnarna. Servera och njut!

  4. TOMATSALSA:

    Skölj och skär tomaterna i bitar, skölj dela och kärna ur chilin, skär i bitar. Lägg tillsammans med övriga ingredienserna i en mixer och kör på hög hastighet tills allt blir finfördelat. Kan med fördel göras dan innan och förvaras i kylen.

  5. GUACAMOLE:

    Ta bort kärnan och gröp ur avokado och hacka i bitar. Rör ihop tillsammans med koriander, lime, vitlök, tomat, chili och salt och peppar för en härlig äkta mexikansk guacamole. Tillsätt creme fraische om du vill dryga ut dippen.

Taggar