Förberedelser
- Lägg undan räkorna, dillen och romen.
- Rosta bockhornsklövern och havren i 200°C till de är gyllenbruna, cirka 15 min. Rör om med jämna mellanrum för att få en jämn rostning.
- Tillaga ärterna enligt anvisning på förpackning. Mixa sedan resten av ingredienserna i mixer till jämn konsistens.
Servera denna fräscha, gröna smoothie direkt i skålar. Toppa med räkorna, rommen och den rostade bockhornsklövern.
Dricks!
En rätt som passar perfekt när man bjuda någon man tycker extra mycket om, exemeplvis till Alla hjärtans dag!
Ingredienser
Ingredienslista
2
dl
skalade räkor
1
msk
dill
4
msk
laxrom eller annan fiskrom
2
msk
Bockhornsklöver
2
msk
havregryn
1
dl
färsk spenat
1
dl
gurka
1
dl
Svenska Ärter
2-3
msk
riven/finhackad ingefära
6
dl
naturell yoghurt
1
msk
flytande koncentrerad grönsaksbuljong
Salt och peppar