Ingredienser
Förberedelser
- Ta fram den frysta brysselkålen ur frysen och häll upp sockret i ett decilitermått.
- Sätt på en stekpanna på medelhög värme och ta i en klick smör.
När smöret slutat att bubbla och det sprider sig en nötig doft i köket så är det dags att hälla ner brysselkålen i pannan.
Låt kålen ligga i stekpannan utan att röra runt alltför mycket. Det viktiga är att de hinner mjukna och få färg.
När brysselkålen mjuknat och har en gyllene färg är det dags att vända ner sockret. Nu ska du röra runt eller woka pannan tills att sockret har karamelliserats och täcker kålen runt om.
Efter 2 minuter av rörande kan du ta av stekpannan från värmekällan och stänga av spisen.
Provsmaka en brysselkål och salta och peppra efter smak.
Häll upp i en skål och servera.
Findus tipsar!
För att piffa till rätten lite extra kan du tillsätta hackade mandlar och rosta dessa tillsammans med brysselkålen för att förstärka den nötiga smaken och tillföra ännu mer textur. Du kan även tillsätta lite grovhackad vitlök som steker med i 2 minuter på slutet.