Rostad brysselkål med knäckig yta

Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning
 
förpackningsomslag brysselkål
25 
g
 
smör
½ 
dl
 
rörsocker
1 nypa salt
nymalen vitpeppar

Förberedelser

  1. Ta fram brysselkålen ur frysen och låt den tina upp i sin förpackning.
  2. När brysselkålen har tinat, häll över dem i en sil över diskhon så att överflödigt vatten rinner av.

Tillagning:

  1. När stekpannan är varm lägger du i smöret och rör runt med en träslev.

  2. Häll över brysselkålen när smöret har slutat att bubbla. Låt kålen stekas i ett par minuter. 

  3. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme på spisen.

  4. Tillsätt sedan honungen, pressa i citronjuice och slunga runt brysselkålen i stekpannan så att den får en gyllene färg runt om.

  5. Dra ner värmen till låg på stekpannan och smaka av med lite salt och peppar.

Servering:

  1. Häll upp den stekta brysselkålen med honung och citron på ett fat och ställ fram det på julbuffén.

    Findus tipsar!

    Ifall du inte har honung hemma i skafferiet kan du byta ut det mot socker, samma gäller citronsaften som kan kompenseras med en annan syra som lime eller vinäger. Väljer du att använda socker behöver du dra ner värmen något i stekpannan då det lättare kan brännas vid. 

    Vill du att brysselkålen ska få ännu mer syra kan du med fördel riva över lite citronzest. Kan du inte få nog av brysselkål bör du även testa vårt andra recept på rostad brysselkål.


    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    143
    6
    4
    16
    5