Stekt brysselkål med honungsvinägrette, getost och fikon
Låt brysselkål vara i fokus i denna underbara förrätt. Tillsammans med fikon, chèvre, valnötter och ruccola blir denna sallad otroligt god. Perfekt till buffén och till vinterns alla mingel!
Förberedelser
Börja med att tina brysselkålen lite lätt.
Sätt ugnen på 230 grader.
Blanda samman alla ingredienser till honungsvinägretten. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Grovhacka valnötterna. Stek sedan valnötterna lite snabbt, under omrörning, i en torr panna på medelvärme. Ställ därefter åt sidan.
Dela fikonen i mindre bitar och brysselkålen i halvor.
Värm en stekpanna med lite rapsolja och stek brysselkålen tills de får lite färg.
Tillsätt sedan smör i pannan och låt brysselkålen bli gyllene. Ta bort från värmen.
Smula chèvre i mindre bitar på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i cirka 7-8 minuter, tills osten börjar smälta. Var försiktig så att inte osten bränns.
Blanda brysselkål, fikon, valnötter och ruccola tillsammans med vinägretten.
Lägg salladen på ett fat och smula över chèvren. Avsluta med lite salt och peppar.
Tips!
Om getost inte är en favorit går det minst lika bra att använda ricotta eller fetaost istället.