Sallad på brysselkål, fikon & getost

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning
 
förpackningsomslag brysselkål
3 
msk
 
rapsolja
20 
g
 
smör
300 
g
 
getost (chèvre)
350 
g
 
fikon
1,5 
dl
 
valnötter
250 
g
 
ruccola
1,5 
dl
 
olivolja
3 
msk
 
äppelcidervinäger
3 
msk
 
honung
salt och peppar 

Förberedelser

  1. Börja med att tina brysselkålen lite lätt.

  2. Sätt ugnen på 230 grader.

  3. Blanda samman alla ingredienser till honungsvinägretten. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

  4. Grovhacka valnötterna. Stek sedan valnötterna lite snabbt, under omrörning, i en torr panna på medelvärme. Ställ därefter åt sidan. 

  5. Dela fikonen i mindre bitar och brysselkålen i halvor. 

  6. Värm en stekpanna med lite rapsolja och stek brysselkålen tills de får lite färg.

  7. Tillsätt sedan smör i pannan och låt brysselkålen bli gyllene. Ta bort från värmen.  

  8. Smula chèvre i mindre bitar på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i cirka 7-8 minuter, tills osten börjar smälta. Var försiktig så att inte osten bränns.

  9. Blanda brysselkål, fikon, valnötter och ruccola tillsammans med vinägretten. 

  10. Lägg salladen på ett fat och smula över chèvren. Avsluta med lite salt och peppar.

Findus tipsar!

Om getost inte är en favorit går det minst lika bra att använda ricotta eller fetaost istället.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
1153
80
28
77
8