Spenatomelett med parmesanost

Omelett med spenat och parmesanost
5 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

Omelett med bladspenat och hyvlad parmesanost 

Omelett kan göras på många olika sätt med det mesta du hittar i kylen eller frysen. Äggen är rika på protein och fett men vill du få i dig mer järn och få en ny smakbomb ska du testa att göra en spenatomelett. För att få in umami och sälta i omeletten har vi inte bara omelett med spenat utan även hyvlad parmesanost. Receptet nedan är skrivet för fyra spenatomeletter så att hela familjen kan ta del av denna goda brunchrätt.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Knäck äggen i en skål och var noga med att du inte får med något skal.

  2. Tillsätt vatten, salt och peppar i skålen med ägg och vispa upp äggen tills du har en jämn smet.

  3. Värm en stekpanna på medelhög värme och ha i smöret.

  4. När smöret har smält och slutat att bubbla kan du hälla i äggsmeten.

  5. Stek äggsmeten i omgångar till mindre omeletter eller ha i all smet på en gång och gör en enda stor omelett.

  6. Toppa med spenat och hyvlad parmesanost och låt spenatomeletten stekas gyllenbrun. Är du osäker på om den är klar kan du lyfta omeletten försiktigt i kanten med en stekspade och se efter.

  7. När omeletten är gyllenbrun viker du ihop den med hjälp av stekspaden och låter den steka i 20 sekunder till för att osten ska smälta lite i kanterna.

  8. Ta fram tallrikar och lägg upp de vikta omeletterna med spenat och parmesanost. 

  9. Ifall du vill kan du toppa med lite salt och peppar för att få lite extra smak.

Dricks!

  • Servera gärna en tomat och fetaostsallad som tillbehör till din omelett. Vill du ha lite mer syra som kan bryta av fettet från osten och äggen kan du även lägga till lite picklad rödlök på sidan av.

Ingredienser

Ingredienslista

8 
st
 
ägg
60 
g
 
parmesanost
1 
förpackning
 
Bladspenat
1 
dl
 
vatten
smör till stekning 
salt och peppar 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält