Sockerärter

Sockerärter
förpackningsomslag finaste sockerärtorna
Den söta smaken från Findus tunna sockerärter kan förgylla vilken maträtt som helst! Sockerärterna kan dessutom addera en härlig krispighet till maten, varför inte som topping på din favoritsoppa. Sockerärterna väljs omsorgsfullt ut från säsongens första skörd och det är bara de allra bästa som blir utvalda. Det är därför vi har döpt dem till Våra Finaste! Kort efter skörden fryses sockerärterna in, vilket gör att näringsvärdet bevaras. Det innebär att du kan äta sockerärter hela året – även fast det inte är säsong. Att ha Findus Finaste Sockerärter i frysen hjälper dig att göra nyttigare val i vardagen. Du behöver bara tillaga den mängden som du önskar, vilket gör att du får en god maträtt på kort tid som hela familjen kan njuta av. Det hjälper dig även att minska matsvinnet eftersom du kan plocka ut och tillaga precis så mycket grönsaker du behöver till ditt recept.

Tillaga så här

KASTRULL Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (knappt 1 liter till 200 g sockerärter). Häll i sockerärterna, ta grytan från plattan. Låt stå i 1 min och häll av vattnet. Vid användning av en ånginsats, häll i vatten upp till ånginsatsen, koka upp vattnet. Häll sockerärterna i insatsen och låt dem ångas i 1 min. Rör om efter halva tiden.
MIKRO Lägg de djupfrysta sockerärterna i en skål och tillsätt 2 msk vatten. Täck över skålen. Vid 700 W värm på full effekt i 3-4 min, vid 850 W värm i 2-3 min.
STEKPANNA
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna eller wok och fräs sockerärterna ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.


Ingredienser

Förvällda sockerärter.Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller.Annat

Nyckelhål

Nyckelhål

Näringsvärde per 100g

energi 170 kJ / 40 kcal
fett 0.2 g
varav mättat fett 0.04 g
kolhydrat 4.5 g
varav sockerarter 4 g
protein 3.5 g
salt 0 g
fiber 3 g
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
  • Dålig produktinfo. Ursprung hålls hemligt för konsumenten.
    Verkar som Findus inte vill berätta var produkten är odlad. Står på förpackningen att man kan gå in på findus.se för info om ursprung. Gick in här på findus.se och klickade fram till produktdetaljer om sockerärterna men det står INGET om ursprung här heller.